• Legyengült a szervezetem? Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Szeptember második hetében ledöntött a lábamról a nátha. Nem jelentkezett akkor még torokfájással, csupán rengeteget fújtam az orrom, tüsszögtem. A helyi orvos arcüreggyulladásra gyanakodott, elküldött fül-orr-gégészhez, aki megállapította, hogy szerinte ez egy sima nátha, arra pedig feleslegesen szedem a helyi orvos által felírt antibiotikumot. Így azt nem vettem be, ismerve az orvosom mániáját, mondván mindent antibiotikummal akar kezelni. Következő héten azonban jelentkezett a torokgyulladás, csúnya köhögés, fájó torok, és elment a hangom is. Ezért úgy döntöttem, itt már többről van szó holmi náthánál, hát beszedem az eddig mellékelt gyógyszert is. Kaptam emellett köhögésre cseppeket, Ventolin-t is és Solmucol-t is. Kb egy hete fejeztem be a gyógyszerszedést, már elmúlt a náthám és kevesebbet köhögtem. Azonban ezen a héten mintha kezdődött volna elölről az egész. Kiújult a náthám és nagyon csúnyán köhögök. Az iskolából is hazaengedtek, mert annyira elment a hangom, hogy senkinek nem bírtam válaszolni. Ma itthon maradtam és immunerősítőt szedek, hagymateát iszom és gyógyteákat, emellett köhögésre cseppeket. Azonban ma reggel a mandulámon -ami ez idő alatt fájni kezdett- felfedeztem fehéres pontokat. Erről azt olvastam, hogy tüszős mandulagyulladás is lehet. Arra viszont antibiotikum kellene. Nem akarok már azt szedni, túlterhelné a szervezetem a sok gyógyszer. Van egyéb megoldás is, vagy nem feltétlenül kell tüszős mandulagyulladásra gyanakodnom? Feltétlenül szükséges lenne ez a sok gyógyszer? Ön mit tanácsol? Várom válaszát.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Hölgyem! A betegsége valóban tüszős mandulagyulladásnak tűnik. Ezt megelőzhette egy erőteljesebb vírusos fertőzés, és erre rakódhatott rá a baktérium. A korrekt megoldás kedvéért kérem, keressen fel egy fül-orr-gégészt, aki megnézi az Ön manduláját tüzetesen, ha kell, arról mintát vesz tenyésztésre, és ez alapján kellene eldönteni az antibiotikum kérdését.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 01., 09:33; Megválaszolva: 2010. október 01., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés