• Második terhesség alatt első gyerek védőoltásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Nő! 28 hetes terhes vagyok, első gyerekem 14 hőnapos múlt, itthon vagyok vele GYES-en. Közösségbe nagyon ritkán, max. hetente 1x járunk. Kisfiam a 14 hónap alatt és a terhességemmel párhuzamos időben minden előírt kötelező és nem kötelező oltást megkapott, ezek a következőek voltak: diptheria, szamárköhögés, tetanusz rotavírus meningococcus, agyhártyagyulladás pnemococcus, tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás, középfülgyulladás MIvel most lesz 15 hónapos, a következő oltása MMR (kanyaró-rózsahimlő-mumpsz) és bárányhimlő oltás lenne. Magam 1977 októberben születtem, az ebben a korban szokásos iskolai és egyéb oltásokat mind megkaptam, azonban a gyerekbetegségek közül csak a mumpsz-on estem át, se rózsa, se bárányhimlőm, stb. nem volt eddig. A kérdésem az lenne, okozhat -e bármilyen gondot a terhességemben és a magzatom fejlődésében az, hogy a kisfiam ezeket az olásokat a környezetemben a terhességem alatt, illetve azt megelőzően megkapta -lázas nem lett egyszer sem. A másik kérdésem az lenne, a kisfiam most esedékes MMR oltástá ne halasszam el inkább? Úgy hallottam ő maga megbetegedhet tőle, én viszont nagyon nem szeretném, hogy emiatt elkapjam, vagy a magzatomnak valamilyen baja legyen tőle. Várom mielőbbi válaszát egy nagyon izgatott kismama

        Dr. Rákóczi Éva válasza a védőoltás témában

        Tisztelt Hölgyem! A gyermek kötelező oltásainak elhalasztásáról lebeszélném, hiszen semmilyen indok nem utal arra, hogy ne kaphatná meg. Az Ön veszélyeztetettsége nem áll fenn, hiszen az oltott gyermek nem fertőzheti meg Önt. A legnagyobb védelmet az nyújthatja Önöknek, ha a gyermeket mielőbb beoltatja a javasolt oltásokkal.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 30., 20:09; Megválaszolva: 2010. október 04., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: