• Igaz-e

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        szeretnem megkerdezni ha bar ritkab betegseg de erdekelne,hogy az embereknel ha valaki elkapja a veszetseget az gyogyithatoe ma??? es ha igen hany szazalekos a gyogyulas?? koszonom.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a veszettség témában

        Tisztelt Uram! A veszettség ellen megelőzéssel lehet védekezni, a védekezés sorozatoltásokkal történik. A központi idegrendszeri tünetek kialakulása után sorozatoltással már nem kezelhető a betegség, a betegség kezelése tüneti kezelésre szorítkozik a halál beálltáig. Beszámoltak azonban a központi idegrendszeri tünetek kialakulása után ún. indukált kóma sikeres alkalmazásáról (2005-ben, Jeanna Giese, egy 15 éves kislány esete), mely során a beteget hosszabb ideig mesterségesen kómában tartottak arra a feltevésre alapozva, hogy a központi idegrendszer működésének ideiglenes „kikapcsolásával” megelőzhető a végleges idegrendszeri károsodás addig, amíg a szervezet természetes védekezőrendszere elpusztítja a szervezetből a kórokozót. Más esetben ugyanezzel a módszerrel nem sikerült a páciens életben tartása.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 29., 15:48; Megválaszolva: 2010. október 04., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés