• Lehetséges, hogy hepatitis C?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Egy elég érdekes kérdéssel fordulok önhöz. Anyukám amikor 16 éves volt sárgaságot kapott kórházba került, kiderült hogy hepatitisze van. aztán haza is engedték pár hét múlva és a kórlapján az van, hogy gyógyult. Én eddig nem vettem komolyan az egészet, de így valamelyik nap témába jött, és mondta, hogy úgy emlékszik, hogy neki hepatitis C-je van. Utánaolvastam és rájöttem, hogy a hepatitisz C nagyon súlyos, viszont a korlapjára nincs ráírva, hogy C, csak annyi van ráírva, hogy hepatitis infectiosa. ez egy 79-es kórlap,talán akkor még nem határolták be? Nem értem...Viszont nagyon ideges vagyok, mert váltig állítja, hogy C, de nem is foglalkozik vele, azt mondta, hogy azóta hogy lány korában kigyógyult, nem is gondolt rá, hogy beteg lehetne. Viszont erről a betegségről, a hepatitis C-ről én azt hallottam hogy olyan súlyos. hogy a beteg családja is elkaphatja, és szülésnél fokozott óvatosság kellett volna. még ilyen sem volt, mint ahogy vérvételen is volt már azóta és ott sem mutatott ki semmit. Ha ez ember elmegy egy általános vérképre, ezt kimutatja? Vagy akár szülésnél? Vagy létezik, hogy tényleg C-je van magyarul bármikor meghalhat, csak el lett felejtve. Kérem válaszoljon! Előre is köszönöm

        Dr. Rákóczi Éva válasza a hepatitis témában

        Tisztelt Hölgyem! Az édesanyjának hepatitis infectiosája volt, amely hepatitis A fertőzést jelent. Ebből ki lehet szépen gyógyulni, a fertőzés gyakorlatilag sohasem halálos, és az antitestek védettséget nyújtanak hosszan, ha valaki ezen átesik. A hepatitis C viszont súlyos betegség, bár kezeléssel szinten tartható, de súlyos következményekkel, akár halállal is járhat. Tehát édesanyja miatt aggódnia nem kell. Az általános vérképpel ezt nem lehet kimutatni, erre külön úgynevezett vírus szerológiai vizsgálatot kell kérni.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 13., 17:16; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés