• Tartós hőemelkedésem van két hete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor nő/úr! 2 hete 37,0 - 38,2 között van a testhőmérsékletem. Lázcsillapítót csak akkor szoktam bevenni, ha 38 fölé emelkedik, de nem használ. Nem mozdul se feljebb, se lejjebb. Múlt héten a vérvétel a normálistól kicsit eltérő májműködést mutatott. Ezután elmentem hasi ultrahangra, minden eredményem negatív lett. A mai napon voltam mellkasröntgenen (a köhögés miatt), kis felső légúti fertőzést mutatott. Van, amikor egész nap csak 36,4-37,0-37,2 de estére pedig felmegy 38,0-ra. Általában vírusfertőzéskor mindig 38,0-39,0 szokott lenni a lázam, de az le szokott vonulni 2-3 nap alatt, de ez a mostani állapot kicsit aggaszt. 5 napja szedem a Doxycyclin AL100-at, aminek a továbbszedését javasolták. Valóban egy vírusfertőzésről van szó, és "majd elmúlik magától" ? Köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a hőemelkedés témában

        Kedves Kérdező! A tartós hőemelkedésnek sokféle oka lehet, leggyakrabban fertőzés, ezért adtak antibiotikumot. Ha nem múlik, további vizsgálatok szükségesek, ugyanis gyulladásos betegségek, daganatok, autoimmun betegségek, stb. is okozhatnak tartós hőemelkedést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 13., 17:07; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés