Tartós hőemelkedésem van két hete

T.Doktor nő/úr! 2 hete 37, 0 - 38, 2 között van a testhőmérsékletem. Lázcsillapítót csak akkor szoktam bevenni, ha 38 fölé emelkedik, de nem használ. Nem mozdul se feljebb, se lejjebb. Múlt héten a vérvétel a normálistól kicsit eltérő májműködést mutatott. Ezután elmentem hasi ultrahangra, minden eredményem negatív lett. A mai napon voltam mellkasröntgenen (a köhögés miatt), kis felső légúti fertőzést mutatott. Van, amikor egész nap csak 36, 4-37, 0-37, 2 de estére pedig felmegy 38, 0-ra. Általában vírusfertőzéskor mindig 38, 0-39, 0 szokott lenni a lázam, de az le szokott vonulni 2-3 nap alatt, de ez a mostani állapot kicsit aggaszt. 5 napja szedem a Doxycyclin AL100-at, aminek a továbbszedését javasolták. Valóban egy vírusfertőzésről van szó, és "majd elmúlik magától"? Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hőemelkedés témában

Kedves Kérdező! A tartós hőemelkedésnek sokféle oka lehet, leggyakrabban fertőzés, ezért adtak antibiotikumot. Ha nem múlik, további vizsgálatok szükségesek, ugyanis gyulladásos betegségek, daganatok, autoimmun betegségek, stb. is okozhatnak tartós hőemelkedést.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. szeptember 13., 17:07; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 08:55
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt