• Genitális szemölcsröl

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr! Anitának hivnak 27 éves vagyok,külföldön élek és 7 honapja vagyok együtt a párommal. Azért fordulok önhöz mert szeretnék többet tudni a genitális szemölcsröl.Ma voltam orvosnál es ezt állapitották meg. 3-4 honapja van a nemiszervemen kivül.(ha jol tudom a szeméremajakon) Elkezték kezelni fagyasztási modszerrel. Mivel külföldön élek és sajnos nem perfekt az angolom nem mindent értettem.Lenne pár kérdésem. Azt nem értem hogy ha a páromtol kaptam el neki miert nincs szemölcse?! Ha a páromtol kaptam el és engem kikezelnek visszakaphatom e töle? Honnan tudom meg hogy neki van e? Lehet e ö hordozo csak? Mennyi a lappangási idö? Azota is rendszeres nemiéletet élünk nem mindig védekezünk.Azt olvastam mig elnem mulik addig vedekezni kell ovszerrel. Ha eddig nem kapta el én megfertozhetem e még? Ön szerint? Elöre is köszönöm válaszát!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a HPV témában

        Tisztelt Hölgyem! A humán papillómavírus-fertőzés a jelenlegi terápiás lehetőségek birtokában nem gyógyítható. A kezelés célja a fertőzés okozta elváltozások eltüntetése, amire számos módszert alkalmaznak. Azonban a legtöbb fertőzés esetében a szervezet képes felvenni a harcot, így a HPV-fertőzések 90%-a is két éven belül nyom nélkül elmúlik. A maradék 10%-ban fennáll a folyamatos fertőzöttség, ami a magas rizikófaktorú vírustörzsek esetében komoly veszély forrása. Az életmódra megfelelően odafigyelve, jó eséllyel elejét lehet venni a bajnak, például ne dohányozzanak! A dohányzás egyértelműen egy olyan független faktor, mely növeli a méhnyakrák előfordulási valószínűségét. Törekedjenek a biztonságos szexre!


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 07., 00:44; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 07:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés