Toxoplasma

Jó napot kívánok! Olyan kérdésem volna hogy 3 éve terhes voltam kisfiammal amikor a 8. héten kiderült, hogy toxolazma fertőzésem van és valószínűleg 4 hónapon belüli a fertőzés.Szedtem a Rovamycint végig és szerencsére egészséges kisfiam született. Most ismét terhes voltam, a 10 héten elvetéltem és közbe kiderült hogy ismét toxoplasma fertőzésem van és valószínűleg 4 hónapon belüli a fertőzés. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint lehetséges-e hogy kétszer is elkapom, pont mindig terhesség alatt.Elméletileg védett az ember ha egyszer átesik rajta. Vagy mi lehet a baj? Hova forduljak ha még gyereket szeretnénk? Ki vizsgálja ki hogy mi a bajom lehet? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel:czlili

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza a toxoplasma témában

Tisztelt Hölgyem! A két terhesség alatt véleményezett toxoplasma fertőzés igen hasonlatos, ami esetleg nem akut fertőzés, hanem a korábbi lezajlott fertőzések maradvány antitestjei jelentkeztek. A szerológiai lelet nélkül nehéz megítélni a fertőzés milyenségét. Természetesen lehet terhes a k, ésőbbiekben, ebben az esetben célszerű kiindulási szerológiát csinálni terhesség előtt és alatt, amelyek eredménye alapján könnyű megítélni, vajon mikor fertőződhetett újra a kórokozóval.

Kérdés: 2010. augusztus 25., 16:40; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 07:35
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés