Toxoplasma

Jó napot kívánok! Olyan kérdésem volna hogy 3 éve terhes voltam kisfiammal amikor a 8. héten kiderült, hogy toxolazma fertőzésem van és valószínűleg 4 hónapon belüli a fertőzés.Szedtem a Rovamycint végig és szerencsére egészséges kisfiam született. Most ismét terhes voltam, a 10 héten elvetéltem és közbe kiderült hogy ismét toxoplasma fertőzésem van és valószínűleg 4 hónapon belüli a fertőzés. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint lehetséges-e hogy kétszer is elkapom, pont mindig terhesség alatt.Elméletileg védett az ember ha egyszer átesik rajta. Vagy mi lehet a baj? Hova forduljak ha még gyereket szeretnénk? Ki vizsgálja ki hogy mi a bajom lehet? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: czlili

Dr. Rákóczi Éva válasza toxoplasma témában

Tisztelt Hölgyem!

A két terhesség alatt véleményezett toxoplasma fertőzés igen hasonlatos, ami esetleg nem akut fertőzés, hanem a korábbi lezajlott fertőzések maradvány antitestjei jelentkeztek. A szerológiai lelet nélkül nehéz megítélni a fertőzés milyenségét. Természetesen lehet terhes a k, ésőbbiekben, ebben az esetben célszerű kiindulási szerológiát csinálni terhesség előtt és alatt, amelyek eredménye alapján könnyű megítélni, vajon mikor fertőződhetett újra a kórokozóval.

Kérdés: 2010. augusztus 25., 16:40 ;Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 07:35
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma értékek
Kedves Doktornő! Toxoplasma laboreredmény értékelésében szeretném a segítségét kérni. Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, januárban már volt egy...
Toxoplasma gondii IgM/igG
Kedves Doktor ur/nö Végeztettem kismamaság miatt toxoplasma vizsgalatot Az eredmeny szerint Igm negativ
Toxoplasma
Szép napot kedves doktor nő azt szeretném meg kérdezni kel aggódnom ennel a leletnél toxoplasma gondii igM / clia...
terhesség tervezése negatív CMV és...
Kedves Lakos doktor úr! Első terhesség tervezése okán "felmértem" a fertőző veszélyes betegségeket: novemberben csináltattam részleges TORCH...
Toxoplasmosis terhesség alatt
Kedves Doktor Úr! Sajnos a napokban nem rendesen átsült csirkehúst ettem. Ezt már akkor vettem észre, amikor egy részét megettem, sajnos. Jelenleg...