• Ágyéki nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2008 nyarán a 3. vérvétel alkalmával mononukleózist állapítottak meg nálam. Csúnya gennyes mandulagyulladásom, 38fokos lázam, ágyéki és nyaki nyirokcsomó megnagyobbodásom volt. Azóta is érzem h érzékenyek az ágyéki nyirokcsomóim. Kb 3 hete ismét volt egy enyhe megfázásom és az ágyéki nyirokcsomók érzékenybbek lettek, nagyon enyhén fájdalmasak is. 4D-s ultrahangon voltam ott megálapították, h jobb oldalon egy 5 mm-es, bal oldalon 2 db 5mm-es és 1db 9mm-es "reaktív" nyirokcsomó található. A mostani megfázásom 2. napján enyhe (37,2) hőemelkedésem volt. Azóta lázam nincs, fizikálisan rendben vagyok, fogyás nem tapasztalható. Mivel enyhén fájdalmasak az ágyéki "visszamaradt?" nyirokcsomóim Ön szerint milyen vizsgálatokat végeztessek el? A jelenlegi megfázásom előtt kb 1 hónappal a "standard" vérképem teljesen jó volt. Köszönettel: Péter

        Dr. Rákóczi Éva válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Uram! Ha továbbra is jelentkeznek ezek a fájdalmas, érzékeny nyirokcsomók, javaslom, forduljon hematológushoz, aki nem árt, ha követi ezeket, mert a korábban lezajlott vírusfertőzés után esetleg előfordul olyan sejtburjánzás, ami figyelmet érdemel.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 25., 11:50; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 07:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés