Ágyéki nyirokcsomók

Tisztelt Doktor Úr! 2008 nyarán a 3. vérvétel alkalmával mononukleózist állapítottak meg nálam. Csúnya gennyes mandulagyulladásom, 38fokos lázam, ágyéki és nyaki nyirokcsomó megnagyobbodásom volt. Azóta is érzem h érzékenyek az ágyéki nyirokcsomóim. Kb 3 hete ismét volt egy enyhe megfázásom és az ágyéki nyirokcsomók érzékenybbek lettek, nagyon enyhén fájdalmasak is. 4D-s ultrahangon voltam ott megálapították, h jobb oldalon egy 5 mm-es, bal oldalon 2 db 5mm-es és 1db 9mm-es "reaktív" nyirokcsomó található. A mostani megfázásom 2. napján enyhe (37, 2) hőemelkedésem volt. Azóta lázam nincs, fizikálisan rendben vagyok, fogyás nem tapasztalható. Mivel enyhén fájdalmasak az ágyéki "visszamaradt? " nyirokcsomóim Ön szerint milyen vizsgálatokat végeztessek el? A jelenlegi megfázásom előtt kb 1 hónappal a "standard" vérképem teljesen jó volt. Köszönettel: Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza a nyirokcsomó témában

Tisztelt Uram! Ha továbbra is jelentkeznek ezek a fájdalmas, érzékeny nyirokcsomók, javaslom, forduljon hematológushoz, aki nem árt, ha követi ezeket, mert a korábban lezajlott vírusfertőzés után esetleg előfordul olyan sejtburjánzás, ami figyelmet érdemel.

Kérdés: 2010. augusztus 25., 11:50; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 07:32
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés