Gomba?

Kedves Doktor Úr/Nő! Az a kérdésem lenne, hogy ön szerint a tünetek alapján ez gomba vagy sem? A barátomnak piros foltok jelentek meg a makkján amelyek hámlanak, nekem ég a szeméremajkam egy nagyon pici folyásom van ami eddig is csak a szaga kellemetlen. Holnap megyek nőgyógyászhoz felíratni a hüvelygyűrűt amit két hónapja használok és ezek a tünetek a két hónap alatt másodszorra fordulnak elő, Lehet ez a gyűrű miatt? Ha tablettára váltok esetleg nem lesznek ilyen problémák? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

Kedves Hölgyem! Vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy pontosan mi okozza, gomba is lehet. Maga a fog. gátlók esetében sem a hüvelygyűrű, sem a tabletta nem okoz gombás fertőzést, a hüvelyben maradt ondó okozza azt, hogy a hüvely pH-ja eltolódik, ez hajlamosíthat gombás fertőzésre, ezért aktus után javasolt irrigálni, ha fertőzésre hajlamosa. A vizsgálaton említse meg a panaszt a nőgyógyásznak, esetleg gombaellenes kezeléssel mindketten megpróbálkozhatnak, de ha egy hét alatt nem javul, keressenek fel mindketten orvost!

Kérdés: 2010. július 28., 15:44; Megválaszolva: 2010. július 30., 12:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt