• HPV szemölcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a hpv szemölcsök a hüvelyben is megjelenhetnek e és azokat hogyan kezelik?És ha kezelik és eltűnik akkor mennyi az esélye a visszafejlődésnek,mert azt olvastam a hpv okozta megbetegedések nem gyógyíthatóak csak kezelhetőek.Ez megrémísztett.Akkor a gyerekvállalás nem lehetséges?Le kell mondani róla, ha ez igaz?És még egy kérdés:ezentúl csak óvszeres védekezéssel történhet az együttlét? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Kata

        Dr. Herman Tünde válasza a hpv témában

        A szemölcsöket a Human papilloma vírus alacsony kockázatú törzsei okozzák, a kialakult szemölcsöket ecseteléssel meg lehet szüntetni, amennyiben ez nem sikerül le kell azokat égetni. A HPV-nek valóban nincs ellenszere, de az immunrendszer erősítésével a szervezet maga is képes legyőzni azt, ill. negatív rákszűrés eredméyne mellett el lehet gondolkozni a HPV elleni védőoltás megadatásán (miatt konzultáljon nőgyógyásszal), ami segíthet az alacsony kockázatú törzsek leküzdésében és megelőzi a magas kockázatú csoportokkal való fertőzöttséget. Amennyiben állandó partnere van ellenőzzék, hogy a péniszen vannak e hasonló csomók, ha igen kezeljék vagy égessék le és ha mindeketten megszabadultak a csomóktól lehet élni szexuális életet óvszer nélkül is. Amennyiben több partnere van, a partner megfertőzésének elkerülésére használjon óvszert.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 21., 18:04; Megválaszolva: 2010. július 23., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés