• Herpes gentalis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!6hete jött először elő a herpesz a nemi szervemen.Először fogalmam se volt,hogy mi lehet,de miután annyira fájt,hogy nem tudtam a kis dolgot elintézni elmentem nőgyógyászhoz(vasárnap,ügyeletre),aki miután megállapitotta,hogy ez herpesz,olyan lekezelő volt,hogy sirva jöttem ki.9 éve vagyok együtt a férjemmel,soha nem léptem félre(6 éve voltunk külön 3 hónapig akkor neki volt sexuális kapcsolata,de óvszerrel védekeztek),két gyerekünk van,a kicsi 1 éves(anyatejes).A doki felirt pimafucor kenőcsöt,és isoprinosine 500mg gyógyszert napi 3x1.Napok teltek el,de semmi változás(már nem is ittam szinte semmit,csak ne kelljen vizeletet üriteni,mert olyan fájdalmat életembe nem éreztem)4 1/5 hét múlva jöttem helyre.Volt 1 1/2 hét,amikor jól voltam.Most ismét kicsit piros,és enyhe viszkető érzés jelentkezett,kenem telviran kenőccsel,és szedem a lizin kapszulát.Vajon most újra elő fog jönni?Ez csak sexuális úton terjed,vagy wc-n is el lehet kapni?Se nekem se a férjemnek soha nem volt még csak ajakherpesze se.Akkor honnan kaphattam el?Várom válaszát.Köszönettel:Timea

        Dr. Bodnár Edina válasza a herpesz témában

        A genitalis herpesz sexuális úton terjed, ill. ha a partnernek ajakherpesze volt. Valószínű, hogy gyermekkorában már megfertőződött, és az immunrendszer gyengülésével megjelentek a tünetek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 19., 09:16; Megválaszolva: 2010. július 21., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés