• Candidás kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Candida fertőzéssel kapcsolatban lenne több kérdésem is: 1) Nőgyógyász írt fel gombaölő tablettákat (1db Diflucan + 3 db Mycosyst), hogy hetente 1-et vegyek be. A Diflucant 5 napja vettem be, és a tüneteim (különösen a kellemetlen szívdobogás és az emésztési zavarok) csak erősödtek. Ez miért lehet? Gyógyszerérzékenységtől? A Mycosyst ne is vegyem be? 2) Hónapok óta csinálom szigorúan a diétát, ennek ellenére nem javul a helyzet. Olvastam, hogy ételallergia is okozhatja a javulni nem akaró fertőzést. Hogyan lehetne ennek utána járni? Milyen beutalót írjon a háziorvos? (Saját bevallása szerint nem ért a gombás témákhoz.) 3) A nőgyógyászt kérdeztem a kolon-hidroterápiáról. Ő erre azt mondta, az csak egy hókuszpókusz, csak a pénzemet dobom ki, és nem ér semmit. Ez tényleg így van? (Nem magánrendelésre járok a nőgyógyászhoz, nem érdeke, hogy sokáig elhúzódjon a betegség) Köszönettel, tisztelettel:

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Candida témában

        Tisztetl Hölgyem! A nőgyógyászati gombás fertőzések hátterében állhat immunihányos állapot, ezért javaslom, mutassa meg magát immunológusnak. A tabletták szedéséről nem tudok nyilatkozni, ha azt elrendelte az Ön kezelőorvosa, annak valószínűleg oka volt. A mellékhatás lehet oka rtossullétének, de erről is a kezelőorvosának kell elsősorban beszámolnia. A kolonhidroterápiáról viszont nem tudok nyilatkozni, nincsen szakmai ismeretem ebben a témában. AZ elsődleges, hogy a visszatérő gombás fertőzések okát kiderítsék, és ebben nemcsak feltétlenül nőgyógyász segíthet.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 07., 13:20; Megválaszolva: 2010. július 11., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés