• Veszettség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. Veszettség témában szeretnék feltenni pár kérdést. Első kérdésem az lenne, hogy egy rendszeresen évente immunizált eb (1,5 éves a második immunizáláson van túl) terjeszteti ezt a betegséget. A konkrét eset a következő: a kutyám a hátsó kertben szétszedet egy sündisznót, amit csak másnap vettem észre, és ugye egy fiatal kutyáról van szó elég nyalakodós fajta állandóan megnyalja az ember kezét, lábát, amin néha hámsérülés is található. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy ezeken a kis hámsérüléseken (kivakart szúnyogcsípés, karmolás, kifakadt pattanás, egyebek) keresztül fertőződhet-e az ember. A másik kérdésem meg az lenne, hogy szintén ugyan ebbe a szituációban a kutyába immunizáláskor oltott gyengített vírus jelent-e az embere valami veszélyt. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Zoltán

        Dr. Boros Miklós válasza a veszettség témában

        Tisztelt kérdező! Az oltásokat a kutya rendben megkapta, így aggodalomra semmi ok. Mind a kutya, mind Ön biztonságban van.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 19., 10:21; Megválaszolva: 2010. június 20., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés