• Nemi szervek viszketése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Kb egy fél éve időszakosan a nemi szervem táján és a végbél környékén érzek hol intenzívebb hol enyhébb viszketést. Orvosnál voltam, kenetet vett, de azt mondta semmilyen bakteriális fertőzésem nincs. Antibiotikumos kúrát javsolt, mert szerinte bőr alatti fertőzésről van szó a nemi szervem környékén. A gyógyszer szedését követően egy pár hétig tünet mentes voltam, de utána újra visszajöttek a tünetek. Mi okozhatja a viszketést? Azért vagyok tanácstalan, mert nem mindennaposak a panaszaim. Lehet stresszel vagy refluxszal összefüggésben. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a viszketés témában

        Tisztelt Kérdező! A bakteriális gyulladáson kívül ki kell zárni a helyi irritációt. Elképzelhető, hogy mosópor, öblítő okozza, amivel a fehérneműt mossa. A stressz tudja előhozni a panaszokat, de a reflux nem. Kerülje az irritáló szappant, használjon bőrkímélő termékeket. A bakteriális fertőzésen kívül gombás fertőzés is szóba jön, de a hullámzó előfordulás ez ellen szól.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 18., 11:21; Megválaszolva: 2010. június 20., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés