• VARILRIX védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        33 éves vagyok, és még nem voltam bárányhimlős, és ez ellen oltva sem. Ismét szeretnék teherbe esni, ezért most megkaptam az első adag VARILRIX védőoltásomat. Olvastam, hogy a második adag beadása után még 3 hónapig nem célszerű teherbe esni.

        A kérdésem az lenne, hogy meddig leszek védett a bárányhimlő ellen; illetve ha mégis elkapom a betegséget (az oltás ellenére), és már terhes vagyok, milyen esélyei lesznek a babának?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Bene Ferencné StoszekCsilla

        WEBBeteg szakértő válasza a bárányhimlő témában

        Kedves Csilla! Az oltás bár véd, nem ad teljes védettséget felnőttkorra sem. A pontos százalékos arány nem ismert, de az, aki védőoltásban részesül mindenképpen védettebb lesz a betegséggel szemben, mint az, akit nem oltottak be. A baba védelme is sokkal nagyobb oltás esetén. A legfontosabb, hogy terhesség alatt kerülni kell ezen betegségben szenvedőket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-11 07:25:03; Megválaszolva: 2010. június 11., 07:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés