• Mitől gyógyulna meg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.

        Kb.1.5 éve egy új párkapcsolat kezdete után jelentek meg a képen látható piros foltok a nemi szervemen. Természetesen azonnal orvoshoz fordultam vele.A tisztálkodási szokásaim teljesen renben. Vizelet, ondó, húgycsőváladék tenyésztés semmit, ill. kis csíraszámú streptococcus agalactiae. Kaptam diflucan-t, ill.tinidazole-t de a foltok időről időre visszajönnek. STD-re is elmentem, de sajnos semmit nem tutak kimutatni. A bőrgyógyász szerint ez egyszerű irritáció, ő Pimafucort kenőcsöt javasolt, amitől elmúlik, de bármikor képes visszajönni.Pár nap alatt mindíg normalizálódik a helyzet, de a bőrfelület enyhén pirosabb a megszokottnál, gyulladásban van.A párom is megvizsgáltatta már többször magát, ott is semmi, ám az utolsó kenetvételnél Candidát jelzett vissza a labor.Lehet, hogy ez a baj oka? Együttléteink után rapszódikusan bár, de visszatérnek a tüneteim. Csatolok egy fotót, talán segít.Sajnos már nem tudom, hova forduljak ezzel, nem akarom elhinni, hogy nincs megoldás...

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi betegség témában

        A S. agalactiae a normál hüvelyflóra tagja, mely érzékenység esetén a férfinál okozhat piros foltokat, ill. gombás fertőzés is okozhatja a tüneteket. Érdemes lenne a hölgynek is megjelenni az STD szakrendelésen, mert lehet hogy nála túlszaporodott a S. agalactiae, és ekkor ezt antibiotikummal csökkenteni kellene. Ha gombás fertőzés áll fenn, akkor mindkét félnek fluconazol kapszulát kellene bevenni.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-11 20:43:34; Megválaszolva: 2010. június 11., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés