• HPV 18

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! a kérdésem az lenne, hogy ex (férfi) partneremnek milyen szövődményeket okozhat a 18as HPV-m? (citologia p2, nem aktiv HPV státusz) Az internet tele van Pénisz és Anális rákkal összefüggésbe hozó cikkel.Lehetséges hogy ez a veszély fennál nála? Ellenben már beszéltem más nőgyogyászokkal, akik a nyálkahártyára hivatkozva mondták, hogy partneremnek semmi gondja nem lehet, és hogy csak egy két hétig tudja hordozni a virust. Ez valóban igy van, vagy most évekig óvszert kell alkalmaznia más partnerekkel specifikusan emiatt? Ha tényleg igy van, akkor miért van tele az internet ilyen súllyosan rossz információval? Telejsen kétségbeesett vagyok, hogy esetleg miattam lesz beteg, vagy megkeseritem a szexuális életét a továbbiakban. Egyébként húsz éves egészséges fiatalok vagyunk. Válaszát nagyon megköszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV témában

        A HPV 18 sajnos a magas onkogenitású HPV vírusok közé tartozik, ezért erősen rákkeltő és nemcsak a nyálkahártyán, hanem a bőrön, így férfiak nemi szervén, homoszexuális férfiaknál a végbélnyílásban és a körül is daganatot okozhat. A lappangási idő általában 6 hét-9 hónap, de ettől hosszabb is lehet, ezért azt tanácsolom, hogy legalább egy évig óvszerrel éljen szexuális életet, ill. az Isoprinosine tabletta szedését javaslom 6 hónapon keresztül havonta 1 hétig.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-30 09:31:57; Megválaszolva: 2010. május 30., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés