• Szükséges-e az influenza elleni védőoltás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiatal,betegségektől mentes,sportos életet élő emberként érdemes-e az influenza elleni oltást beadatnom?

        WEBBeteg szakértő válasza a influenza oltás témában

        Igen. Fontos szempont a fertőzés kellemetlenségeinek és anyagi terheinek elkerülése, hiszen egészséges emberként biztosan megfordul olyan helyeken, ahol a fertőzés könnyen létrejöhet, például egy nagybevásárlás alkalmával. Hozzátartozói között is könnyen akadhat olyan ember, akit Ön sodorhat komoly veszélybe az influenza átadásával. Nagyobb méretű influenza járvány megelőzése pedig csak úgy lehetséges, ha a népesség minél nagyobb része be van oltva. Mindezekért tehát nem kizárólag a szövődmények szempontjából veszélyeztetettek oltása fontos. Az évenkénti védőoltás minden felelősen és egészségtudatosan gondolkodó embernek ajánlott. Kérje háziorvosától!

        Dr. Gócs Viktor infektológus szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-02-04 14:33:45; Megválaszolva: 2011. július 26., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: