• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos! A következő problémával szeretnék Önhöz fordulni, s segítséget kérni. 23 éves lány vagyok, nem szedek gyógyszereket, semmilyen betegségem nincs, a családban sem fordult elő örökletes kór. - Kb. 1 hónapja csütörtök éjjel arra ébredtem, hogy borzasztóan fáj a hasam és hányingerem van, aminek többszöri hányás és kicsi hasmenés lett a vége, de ezenkívül más panaszom nem volt. Estére viszont belázasodtam, amit algopyrinnel sikerült lehúzni, természetesen azt mondanom sem kell, hogy csak egy szelet pirítóst ettem, s rengeteg folyadékot ittam kortyonként. Másnap este elkezdett fájni a torkom, következő nap a fülem és náthás is lettem, de lázam már nem volt, legfeljebb hőemelkedés. Ezek után jött a köhögés, amivel egy hétig bírtam, de a végén már annyira erőltett, hogy úgy döntöttem, elmegyek a háziorvosomhoz. /Ez kb. 2, 5 hét után volt, addig végig feküdtem, diétáztam, s sokat ittam/. Hétfőn az orvos, miután mindent elmondtam neki, fölírt köptetőt, /ambroxolt/ és antibiotikumot /Zinnat 500mg-ból napi 2db/, s jövő hétfőre kontrollt. Mindezektől jobban lettem, már föl is keltem, de péntek hajnalra elkezdett rázni a hideg, belázasodtam, /1db algopyrint bevettem, ami ideig óráig segített/, s ekkor úgy döntöttem, hogy hamarabb visszamegyek a háziorvoshoz, de Ő továbbképzés miatt nem rendelt, ezért elmentem a helyettesítő orvoshoz, akinek újra elmondtam mindent, erre Ő fölírta a normaflore-t, hogy azt szedjem és beküldött egy mellkas átvilágításra /ez negatív lett/, illetve azt javasolta, hogy hagyjam abba a Zinnat szedését. Miután beutaztam a városba, s végigvártam a sorom, már nagyon rosszul éreztem magam, folyamatosan rázott a hideg, s hánytam is. Mire hazaértem fölment a lázam 39C-ra és hasmenésem lett, de folyamatosan, /azt megjegyzem, hogy aznap még semmit nem ettem, mert nem tudtam, hogy vérvételre befognak-e küldeni, de nem küldtek, bár szerettem volna/, kb. 20-30 percenként jártam a toalettre, ahogy ittam egy kortyot, azonnal mennem kellett, s ez így ment egész nap és éjjel. A lázam is még kétszer fölment 39C-ra, de miután kétszer kettő algopyrint bevettem, az hatott./Természetesen 3-4óra különbséggel/ Nem mertem nem inni, mert kiszáradni azért nem akartam, ezért ördögi körbe kerültem. Szóval kijött az ügyeletes orvos szombat délelőtt, /mert elmenni ugye nem tudtam volna sehova/ aki fölírt hasfogót /Bolus Adstringenst napi 3x1-2 tablettát, s még normaflore-t, / elmondta az orvos, hogy igyak és egyek sós levest/ételeket, illetve cukros teát, mert az segít, egyek főttkrumplit, sós ropit, ilyesmi, s ha netán visszaesnék, akkor irány a kórház, ha nem, akkor a háziorvos. Szerencsére vasárnap estére megfogta a hasam ez a gyógyszer, bár addig nem volt megállás, pár kilót fogytam is. Hétfőn visszamentem a háziorvoshoz, aki nagy nehezen beutalt egy vérvételre, sajnos könyörögni kellett neki, nem is értem, hogy miért. Gyógyszert nem írt föl. A vérvétel eredménye a következő lett, csak a csillagosokat írom le: Fehérvérsejtszám: 4, 31 G/L 5, 00-9, 00 referencia tartomány Hemoglobin: 118, 00 g/L 125, 00-155, 00 referencia tartomány Hematokrit: 36, 80% 38, 00-45, 00 referencia tartomány MCH:27, 60pg 28, 00-32, 00 referencia tartomány RDW-CV:11, 30% 11, 50-14, 50 referencia tartomány Koleszterin (össz.):3, 0 mmol/L 3, 8-5, 6 referencia tartomány HDL-Koleszterin:1, 2mmol/L 1, 5-2, 5 referencia tartomány Karbamid:1, 3mmol/L 3, 8-6, 7 referencia tartomány Húgysav: 113 umol/L 120-360 referencia tartomány Nem tudom, hogy ezek az értékek mit jelentenek pontosan? Illetve a jelenlegi problémám továbbra is az, hogy a gyomrom még mindig nem jött helyre, lázam már nincs, a köhögés elmúlt, diétásan, de azért eszem, cukros teát is iszom az orvos javaslatára, illetve sok sósat eszem, de időnként még mindig olyan a hasam, mintha tekergetnék, székletem is, amikor van, akkor is csak kevés és nyálkás. Volt olyan, hogy csak ragadós nyálka jött. A hasfogót /Bolus adstringens/ már 10 napja nem szedem, csak a normaflore-t és nem tudom, hogy mitől lehet mindez. Erős gyomrom volt ezelőtt mindig, soha semmi nem ártott meg nekem, most viszont nem is kívánom az olyan ételeket, ami kicsit is nehezebb. Mit javasol, meddig várjak, vagy mitől lehet mindez? Tudom, hogy kissé nehéz ezt így megmondani, de mégis, érdemes elkezdeni orvosokat járni, vagy várhatok még, hátha rendbe jön a gyomrom/beleim? Érzem, hogy még nincs annyi erőm, mint mielőtt beteg lettem, ezért nem szeretnék az orvosnál mást betegséget elkapni, ezért is szeretném húzni a dolgot. A másik pedig, hogy mit javasol, hogyan, mivel segíthetnék még magamon, hogy minél hamarabb visszaálljak a normális kerékvágásba? Halottam olyat, hogy az antibiotikum tönkreteheti a bélflórát, én 5 napig szedtem, ez okozhatott ilyen tünetet, vagy valami egészen másról van szó? Időnként olyan érzésem van, mintha megint hasmenésem lenne, elmegyek a toalettre, de semmi, csak belül mozognak a beleim és megvallom őszintén, így elég kellemetlen bárhova is elmenni. Válaszát várva és köszönettel: Pirike

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Pirike! A tünetek alapján bélrendszeri fertőzése zajlik, ezért mindenképpen ki kellene deríteni, milyen kórokozó van a háttérben. Okozhat vírusfertőzés ilyet, de sajnos bakteriélis fertőzés is lehetett. Ezért el kellene mennie a háziorvosához, és kérni egy széklet vizsgálatot. Abból kiderül, van-e valamilyen kórokozó a háttérben. HA nem igazolódik ilyen, akkor tovább kell kutatni a hasmenés okát, mert számos belgyógyászati megbetegedés indulhat hasonló tünetekkel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-13 13:12:55; Megválaszolva: 2010. március 13., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! A kérdésem az lenne hogy kb egy hónapja vadászaton vettem részt ahol egy őzsuta került elejtésre. Kisfiam kérésére a hús mellett az őz fejét is hazahoztam kikészítés céljából. A kifőzést megelőzően az agyszövet...
        FőoldalOrvos válaszolFertőző betegségek Állandó megfázás, torokfájás, nátha A problémám az, hogy október óta rendszeresen megfázok, náthás vagyok, fáj a torkom, és sokáig több hétig köhögök. Antibiotikum is hatástalan, orvosnál...
        Tisztelt Doktornő! Meddig marad életben a kínai koronavírus tárgyakon? A kislányomnak Kínából rendeltem egy játékot. Ha megérkezik a játék mennyire lesz veszélyes a fertőzés szempontjából? Köszönöm!
        Tisztelt Doktor! Édesanyamnak rosstul,alul működik a pjzsmirigye.A mellékelt vérképet szeretném ha megnézné,kielemezné mert nemtudom mi a normál érték.A násik kérdés hogy nyál útján fertőz érdeklődnék ha egy pohárból ittunk vagy...
        10 éve lett hs2-m bár elvileg hs1-es tünetű egyéntől kaptam el (akkori párom). Kb egy évig voltak tüneteim, azóta semmi. Bárányhimlőn tizenévesen átestem. Most felfázás szerű tüneteim voltak, de lehet, hogy a herpesz okozta? Olvastam, hogy...
        Jó napot Doktornő! Már 3 hónapja tartó torokgyulladásom van, ami helyenként javul, néha áttér a mandulára is. Voltam már 5 fül orr gégésznél, annyit megállapítottak, hogy nem a mandulám miatt van. A betegség előtt sokat tartozkodtam...
        Jó napot! Tisztelt doktor úr,tavaly(kb egy éve lyme kórt diagnosztizàlt a bőrgyógyàsz.Azi Sandozt írt fel.A folt ami a nyakam körül körbe volt és a bokàmnàl,elmúlt.De igazàból pàr napig tartott a kezelés.A baràtnőm szerint azóta van baj...
        Tisztelt Doktornő! Két hónapja jöttem haza Irakból, és valamiért az egyik csomagomat csak ma bontottam ki, és volt benne egy pár kis földmorzsa szerű fekete rögöcske. Viszont felmerült bennem az a kérdés, hogy nem e állati ürülék. Ugyanis...
        Tisztelt Sarkadi Adrien! A következő lenne a problémám és a kérdésem. Nagyjából tíz éve szenvedek a hpv-vel. ez idő alatt hétszer műtöttek késsel és lézerrel. Legutóbb októberben az Üllői uton vágtak ki a péniszemből, a húgycsőből...
        Tisztelt Doktornő! 6 éves kisfiam pár nappal ezelőtt megsimogatott egy idegen macskát (Budapest, XIV. kerület kertvárosi része). A macska szokványosan viselkedett, hagyta magát simogatni, kerítésen mászkált. Egyszer kisfiam méltatlankodni...