• toxoplasma eredmeny

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        jo napot, a kovetkezo verkepet szeretnem ha ertelmeznek nekem: Toxoplasma IGg 116 IU/ml Toxoplasma IGm 1, 27 Nagyon szeretnenk masodik gyereket de mar lassan masfel eve annak hogy ilyen, ill. ehez hasonlo eredmenyek jonnek ki. Nem tudom mi legyen a kovetkezo lepes. Tisztelettel, erika

        WEBBeteg szakértő válasza a toxoplasma témában

        Kedves Erika!

        A szerológiai eredmény egy lelet, ehhez kellen klinikai tünet is, hogy akut fertőzésről beszélhessünk. A korábbi szerológiai leletek fontosak, vajon változott-e a titerek értéke. Van-e nyirokcsomója, bármilyen tünete, van-e macska a közelében, stb. Úgy gondolom, hogyha tünetmentes, és panaszmentes, akkor nagyon jó, hogy elkészült ez a szűrő jellegű vizsgálat toxoplasma irányában, és tudjuk az értékeket. De panaszmentesség és tünetmentesség esetén a friss fertőzés nem valószínű, biztonsággal ezt is akkor tudném kimondani, ha ismerném a fent felsoroltakat. HA gondolja, szívesen értékelem korábbi szerológiai leleteit, időpont megjelöléssel elküldheti azokat, pontos értékeik feltüntetésével. Mindenesetre macskáktól tartózkodjék.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 16:29:18; Megválaszolva: 2010. március 11., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: