• hepatitis c

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Köszönöm a válaszát, azonban az lenne még a kérdésem, hogy ez a vírusfertőzés után mennyi idővel alakulhat ki? Általában ez egy tudott vírusfertőzés után évekig tünetmentes lehet, majd elkezdődhet egy májkárosodás? Folyamatosan járni kell orvoshoz ellenőríztetni? Mit jelet az amit az orvosom mondott, hogy a vírust megkapta, de a szerevzete leküzdötte? ettől függetlenül még károsodhat a májam?

        WEBBeteg szakértő válasza a hepatitis C témában

        A fertőzöttek 25%-a 3-4 hónapon belül magától meggyógyul, vírusmentes lesz. A maradék 75% viszont fertőzött marad és alattomos, krónikus májbetegség alakul ki náluk. A betegség többnyire enyhe lefolyású, sárgaság csak az esetek kis hányadában jelentkezik. A fertőzöttek 75-90%-ában tünetmentes vagy tünetszegény vírushordozás alakul ki. A betegség krónikus állapotának megítélésére használják a vírusmeghatározást, nem elegendő a szerológiai teszt által kimutatott antitest. Emiatt kell ellenőrizni a beteget rendszeresen. AJánlom, hogy keressen fel egy felnőtt hepatológiai szakrendelést, és tisztázza, betegsége tekinthető-e gyógyultnak, vagy követni kell.


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina

        Kérdés: 2010-03-15 06:41:00; Megválaszolva: 2010. március 15., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: