• Krisztián

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves és Tisztelt Doktornő! Elnézésemet kérem a zavarásért, de az ügyben írok önnek, hogy kisfiam 6 éves közel két hete beteg. Betegsége magas lázzal 39, 7 kezdődött gyengeséggel, fáradékonysággal, ami átforudlt egy fulladásos köhögésbe (mivel asthmás is) volt hogy naponta 4 x is szorult ventolinra, jelenleg is köhög náthás, néha fullad, nem állandó jelleggel de van hogy hőemelkedése van vagy 38 feletti láza. Ez idő alatt Ambroxolt és Amoxicilints Nurofen lázcsillapító kúpot kapott. Emelett megemlítem, hogy a kisfiút Decemberben szemöldök alatti daganattal műtötték. ( Diagnosis:Pilomatrixóma, Malherbe tumor megjegyzés: Kimetszés épsége kérdéses) A mai nap vért vettek a gyermektől, háziorvosunk csak annyit mondott, ha nem múlik a gyengeség és a láz akkor vigyem vissza. De sajnos aggódom alig eszik sokat fekszik. Kérdésem az lenne, hogy nem e lenne fontos további vizsgálat, miért beteg két hete, illetve, hogy a labor eredményeiből valami segitséget vagy választ szeretnék, ha lehetne?! Hova forduljak vele, szükség lenne e egyéb vizsgálatokra? Mit mutat a labor eredmény? Vérkép eltérések (csak az eltéréseket írom, mivel a többi érték rendben van): Gyermek értéke Referencia érték Haemglobin automatával: 126 140 - 176 Haematokrit automatával: 0, 38 0, 4 - 0, 54 VVT térfogat: 76, 5 80 - 97 ÁTL. VVT. HGB.: 25, 4 27 - 34 Segment: 32, 8 48 - 70 Lymphocita: 53, 6 18 - 40 Vérkép szöveg: VVT-ben mikrocytosis, hypochromasia Immunglobulin A: 0, 55 0, 83 - 4, 06 Ferrtin: 12 20 - 220 Vitelet üledék: Nyák, Bakt Köszönöm előre is szíves segítségét Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha egy gyermek ilyen hosszú ideje beteg, lázas szükség lehet komolyabb kivizsgálásra is. A leírt ereményekben a vérképe nem mutat olyan eltérést, ami miatt aggódnia kellene. A vizeletben talált baktériumok, amennyiben az álatlános vizeletvizsgálat nem mutat gennyet lehet, hogy lemosási hiba következménye, ez meg kell ismételni. Mindenesetre az, hogy gyenge és sokat fekszik nem jó és javaslom a részletes kivizsgálását. 


        Dr. Szűcs Miklós
        urológus-andrológus Itt kérdezhet

        Dr. Szűcs Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 11:24:11; Megválaszolva: 2010. március 06., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: