• Krisztián

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves és Tisztelt Doktornő! Elnézésemet kérem a zavarásért, de az ügyben írok önnek, hogy kisfiam 6 éves közel két hete beteg. Betegsége magas lázzal 39, 7 kezdődött gyengeséggel, fáradékonysággal, ami átforudlt egy fulladásos köhögésbe (mivel asthmás is) volt hogy naponta 4 x is szorult ventolinra, jelenleg is köhög náthás, néha fullad, nem állandó jelleggel de van hogy hőemelkedése van vagy 38 feletti láza. Ez idő alatt Ambroxolt és Amoxicilints Nurofen lázcsillapító kúpot kapott. Emelett megemlítem, hogy a kisfiút Decemberben szemöldök alatti daganattal műtötték. ( Diagnosis:Pilomatrixóma, Malherbe tumor megjegyzés: Kimetszés épsége kérdéses) A mai nap vért vettek a gyermektől, háziorvosunk csak annyit mondott, ha nem múlik a gyengeség és a láz akkor vigyem vissza. De sajnos aggódom alig eszik sokat fekszik. Kérdésem az lenne, hogy nem e lenne fontos további vizsgálat, miért beteg két hete, illetve, hogy a labor eredményeiből valami segitséget vagy választ szeretnék, ha lehetne?! Hova forduljak vele, szükség lenne e egyéb vizsgálatokra? Mit mutat a labor eredmény? Vérkép eltérések (csak az eltéréseket írom, mivel a többi érték rendben van): Gyermek értéke Referencia érték Haemglobin automatával: 126 140 - 176 Haematokrit automatával: 0, 38 0, 4 - 0, 54 VVT térfogat: 76, 5 80 - 97 ÁTL. VVT. HGB.: 25, 4 27 - 34 Segment: 32, 8 48 - 70 Lymphocita: 53, 6 18 - 40 Vérkép szöveg: VVT-ben mikrocytosis, hypochromasia Immunglobulin A: 0, 55 0, 83 - 4, 06 Ferrtin: 12 20 - 220 Vitelet üledék: Nyák, Bakt Köszönöm előre is szíves segítségét Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha egy gyermek ilyen hosszú ideje beteg, lázas szükség lehet komolyabb kivizsgálásra is. A leírt ereményekben a vérképe nem mutat olyan eltérést, ami miatt aggódnia kellene. A vizeletben talált baktériumok, amennyiben az álatlános vizeletvizsgálat nem mutat gennyet lehet, hogy lemosási hiba következménye, ez meg kell ismételni. Mindenesetre az, hogy gyenge és sokat fekszik nem jó és javaslom a részletes kivizsgálását. 

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2010-03-06 11:24:11; Megválaszolva: 2010. március 06., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly nyáron volt "szerencsém" találkozni egy kullanccsal, ami persze meg is csípett, és mint utólag kiderült fertőzött volt. Októberi vérvizsgálati eredmény Borrelia IgM megerősítendő 1.168 U/ml, Borrelia IgG negatív...
        Kedves Doktor úr/nő! Ego csípő érzést érzek vizelés közben. Illetve alhas/lagyektáji fajdalmam van. Voltam urologusnal volt egy negativ vizelettenyesztesem. Arra gondoltam, hogy volt páromnak volt hüvelyi folyása, lehet valamit tőle kaptam el?...
        Kedves Doktor ur/nö Végeztettem kismamaság miatt toxoplasma vizsgalatot Az eredmeny szerint Igm negativ...
        Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy önök szerint az itt található(belinkelem az oldalt) hiv gyorstesztek, mennyire jók, mennyire megbízhatóak? Saját ellenőrzés céljából. Szóval a kérdésem az lenne mennyire...
        Tisztelt dr ur. Korhzban a branultől begyulladt a kezem. Utana sebesz feltárta mert gennyes volt, vettek mintát a sebből es 4 napja mondtak h MRSA fertozott a minta. Nem erzem magam rosszul de azert félek,nem tudom mire szamitsak.vettek ver tenyesztest...
        Tisztelt Doktor Úr! Vírusszerológia eredménnyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Kb 2019 év elején kezdődött, hogy fél éven keresztül egyik "megfázásból" a másikba estem, nyaki és áll alatti nyirokcsomóim ezek időszak alatt...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam kézhez laboreredményt és a következő értelmezésében kérném a segítségét. HCV elleni antitest Szeronegativitás: 1.0 HIV1/HIV2, p 24 antigén elleni antitest: Szeronegativitás:...
        Tisztelt Doktor Úr! Nem olyan rég HPV fertőzéssel diagnosztizáltak. A húgy csőből kis műtéttel kimütöttek egy növedéket három napja. Azt szeretném kérdezni, hogy partneremre mennyire lehet fertőző, ha más bőr felületen nem találtak...
        Tisztelt Doktor! Egy fura kérdésem lenne Önhöz.A minap kisfiammal kinnt voltunk a kertben és ő a fűven játszott és közben kekszet evett.A kekszes tàl kiborult a fűre és a fiam onnét evett egyet,miközben mondta anya volt rajta valami fekete.A...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Testvéremmel lakom egy háztartásban, és egy éve derült ki, hogy hpv gyanús. Akkor negativak lettek az eredményei. Most viszont egy hete pozitív. Mindig figyeltünk rá, hogy ne erintkezzen törölköző es semmi...