• Krisztián

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves és Tisztelt Doktornő! Elnézésemet kérem a zavarásért, de az ügyben írok önnek, hogy kisfiam 6 éves közel két hete beteg. Betegsége magas lázzal 39, 7 kezdődött gyengeséggel, fáradékonysággal, ami átforudlt egy fulladásos köhögésbe (mivel asthmás is) volt hogy naponta 4 x is szorult ventolinra, jelenleg is köhög náthás, néha fullad, nem állandó jelleggel de van hogy hőemelkedése van vagy 38 feletti láza. Ez idő alatt Ambroxolt és Amoxicilints Nurofen lázcsillapító kúpot kapott. Emelett megemlítem, hogy a kisfiút Decemberben szemöldök alatti daganattal műtötték. ( Diagnosis:Pilomatrixóma, Malherbe tumor megjegyzés: Kimetszés épsége kérdéses) A mai nap vért vettek a gyermektől, háziorvosunk csak annyit mondott, ha nem múlik a gyengeség és a láz akkor vigyem vissza. De sajnos aggódom alig eszik sokat fekszik. Kérdésem az lenne, hogy nem e lenne fontos további vizsgálat, miért beteg két hete, illetve, hogy a labor eredményeiből valami segitséget vagy választ szeretnék, ha lehetne?! Hova forduljak vele, szükség lenne e egyéb vizsgálatokra? Mit mutat a labor eredmény? Vérkép eltérések (csak az eltéréseket írom, mivel a többi érték rendben van): Gyermek értéke Referencia érték Haemglobin automatával: 126 140 - 176 Haematokrit automatával: 0, 38 0, 4 - 0, 54 VVT térfogat: 76, 5 80 - 97 ÁTL. VVT. HGB.: 25, 4 27 - 34 Segment: 32, 8 48 - 70 Lymphocita: 53, 6 18 - 40 Vérkép szöveg: VVT-ben mikrocytosis, hypochromasia Immunglobulin A: 0, 55 0, 83 - 4, 06 Ferrtin: 12 20 - 220 Vitelet üledék: Nyák, Bakt Köszönöm előre is szíves segítségét Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha egy gyermek ilyen hosszú ideje beteg, lázas szükség lehet komolyabb kivizsgálásra is. A leírt ereményekben a vérképe nem mutat olyan eltérést, ami miatt aggódnia kellene. A vizeletben talált baktériumok, amennyiben az álatlános vizeletvizsgálat nem mutat gennyet lehet, hogy lemosási hiba következménye, ez meg kell ismételni. Mindenesetre az, hogy gyenge és sokat fekszik nem jó és javaslom a részletes kivizsgálását. 

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szűcs Miklós
        urológus-andrológus Itt kérdezhet

        Dr. Szűcs Miklós

        Kérdés: 2010-03-06 11:24:11; Megválaszolva: 2010. március 06., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni. 2-3 hónappal ezelőtt jelent meg egy igencsak kellemetlen helyen, a végbéltájékomnál körülbelül 20 szemölcsszerű "jelenség". Voltam bőrgyógyásznál aki szemrevételezéssel...
        Szeptember 20.-ától kezdődően 2 hétig feküdtem otthon mononukleózissal, és ezen a héten 10.08.-án lett meg a vérképem ami alapján az összes máj értéken pozitív és eléggé rossz a betegségből kifolyólag. A közérzetem viszont már jó,...
        Tisztelt Szakértő! Pár napja este berepült három denevér a lakásba, és néhány percig, amíg kihajtottam őket, egy légtérben voltam velük, többször is közel repültek hozzám. Hallottam hogy veszettséget terjeszthetnek és érdeklődni...
        Tisztelt Doktornő! Vérvételre vártam,dugulás volt az 1 ajtóval a vérvétel előtti WC-ben.Elhárították a dugulást,feltakarítottak.A laboros hölgy bekísérte az egyik beteget a toalettre,lehúzta a WC-t,majd kézmosás nélkül a vénát...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tegnap megharapott, megkarmolt a cicám, mert az egyik lába beszorult, és szerettem volna nyilván kiszabadítani. A harapás helyén pár hólyag keletkezett, és két foga helye látszódott jobban, kicsit vérzett, kicsit...
        Kedves Doktor nő/úr! Lehet túl aggódó szülő vagyok, de több cikket is olvastam arról hogy egy kisbaba bele is halhat pl egy herpesz fertőzésbe. 1 hét múlva 3 hónapos a kicsim. 2-3 hétig nem engedtem látogatni a picit. Azóta is úgy...
        Tisztelt Doktornő! Hepatitis B fertőzésen átesett édesanya vagyok. A fertőzés teljesen tünetmentesen zajlott nálam, olyannyira, hogy nem sikerült visszavezetni, hogy hol és mikor fertőződhettem meg. Egy véletlen vérvizsgálat során derült...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két hete kórházi beutalót kaptam egy egerektől kapható, vírusos agyhártyagyulladás eléggé megalapozott gyanújával. Sajnos nagyon komoly családi problémák miatt, ezt nem tudtam igénybe venni, itthon vergődtem...
        Kedves Doktornő! A mutatóujjamon egy apró, 1mm-nél is kisebb, pontszerű, minimálisan de nem folyva megvérző aprócska felszíni bőrsérülés keletkezett körömvágás során, a köröm melletti felső-oldalsó bőrfelületen. A vágás...
        Tsztelt Doktor úr! A lányom meningióma műtéten esett át .Az agyvízből vett mikrobiológia szerint Methicillin rezisztens coag.neg.staphyloccocus areus beta pozitív tenyészet ki.Valamint Enterococcus faecalis és Pseudomonas aeruginosa a...