• Tisztálkodási gond - lehet ebből fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvosok! Vannak fertőzések, amik nem a tisztálkodástól függenek, mert ha az ember rossz helyen van rossz időben, akkor elkapja akkor is, ha nagyon gyakran tisztálkodik. Megfordítva: lehetséges-e, hogy a ritka tisztálkodás miatt kialakul valami betegség? Szégyellem leírni a következőt, de tudnom kell a választ, mert szeretnék javítani a szokásaimon. Egy ideje nincs munkahelyem, és leginkább csak otthon vagyok. Ha elmegyek otthonról, nem megyek koszos helyekre, és rendesen takarítom a lakást. Minden két hétben van tiszta ágynemű, hetente törölközőváltás, pár nap után ruhák kimosása. Wc-t takarítom rendszeresen. DE sajnos beleestem abba a hibába, hogy mostanában nagyon gyakran nincs kedvem lefürdeni/tusolni. Elég depressziós is voltam mostanában, valószínű ezért. De korábban egyébként minden egyes este lezuhanyoztam, egy évben max. egyszer maradt ki egy nap. De sajnos mostanában ez nem így van, mert csak 4-5 napota zuhanyoztam le. Mondjuk ez nem látszik, és nem vagyok büdös sem. (Az élettársam már szólt volna.) Tudom, hogy ettől függetlenül ezen változtatnom kell, és mától rendszeresen fogok naponta fürdeni, nincs több kifogás, betartom! Ez a 4-5 naponta fürdés néhány hónapja van. Kialakulhatott valami fertőzésem? Picit viszketek napközben is és este is, ezért gondolom, de nagyon remélem, hogy nincs semmi.

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Kérdező!

        Azt megmondani, hogy kialakult-e bármilyen fertőzés, csak vizsgálat után és a panaszok pontos ismretében lehet. Elvileg kialakulhat, de pontosan megmondani, hogy önnél fennáll-e, nem tudom. A viszketés utalhat pl. gombás fertőzésre, bakteriális fertőzésre, de számos egyéb oka is lehet, pl. allergia, száraz bőr, stb.  Ha a viszketéshez bőrtünet is társul, keresse fel háziorvosát.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 10:40:23; Megválaszolva: 2010. március 01., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: