• hepatitis C

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteslt Doktor Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy ha valaki volt virológiai vizsgálaton és anti hcv pozitív lett, a májfunkciós vizsgálata jó eredményeket zárt, ez a későbbiekben okozhat még problémát? Kb 4 évvel ezelőtt küldtek el ilyen jellegű vizsgálatra, mert 1990 körül vért kaptam és fenállt a gyanúja, hogy hepatitis fertőzést kaphattam, mert abban az időben nem vizsgálták még hepítitis c ellen vérmintákat. Érdeklődni szeretnék, hogy 2x is voltam már hepatolosusnál 2 éves eltérésekkel vettek vér is és a doktornő azt mondta nekem, hogy anno megkaptam ezt a vírust, amit leküzdött a szervezetem. A kérdésem az az lenne, hogy ez emnnyire 100%-os hogy a szervezetm a vírusfertőzésen túlesett? Milyen mértékben alakulhat nálam ki májkárosodás? májcirózis? májrák? stb? Milyen ételeket fogyaszthatok és mi az amit nem? Alkoholt ünnepek alkalmával sem ihatok? Miylen gyakran kellene járnom májfunkciós vizsgálatra? Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hepatitis C témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A statisztikai adatok alapján 100 fertőzött betegből közel 2/3-ánál fejlődhet ki krónikus fertőzés, 60-70 %-ánál lehet májbetegség, közel 1/5-nél alakulhat ki cirrhosis, és 1-5%-ban lehet komplikáció súlyos cirrhosis és daganat formájában.


        Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-06 22:28:41; Megválaszolva: 2010. március 06., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: