• Nemi betegségek kimutatása laborvizsgálattal

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr!

        Néhány nappal ezelőtt szexuális kapcsolatot létesítettem egy számomra gyakorlatilag vadidegen nővel.

        (Nem tudom, hogy ez lényeges-e ebből a szempontból: az aktus kölcsönös franciából állt, óvszer és egyéb védekezés nélkül, ehét pénteken (02.19.). Tünetek eddig nem jelentkeztek. Azt sem tudom, hogy reális-e az aggodalom részemről, a környezetemben mindenki azt mondja, hogy felejtsem el az egészet, és hagyjam a laborvizsgálatot.)

        Sosem fordult még elő velem ilyen kilengés ezelőtt, és utána gondoltam végig, hogy ennek kellemetlen következményei is lehetnek. Arra gondoltam, hogy elvégeztetek magamon egy SZTK-s laborvizsgálatot. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

        - A potenciális fertőzés időpontjától kb. mikor érdemes elvégezni?
        (A különböző betegségeknek eltérő lappangási ideje miatt vagyok bizonytalan; nem tudom, hogy általában tünetek jelentkezésére értik, vagy pedig a laboratóriumi kimutathatóságra.)

        - Érdemes-e laborvizsgálatra menni, amíg semmi tünet nem jelentkezik?
        (Minden tudásom ezzel kapcsolatban annyi, amennyit internetes kereséssel össze tudtam gyűjteni, de úgy találom, hogy a HIV kivételével mindegyiknek eléggé feltűnő, általában kellemetlen tünete van.)

        - HIV kimutatható-e vele?
        (Nem probléma, ha nem; illetve ha ez kitolná azt az időpontot, amikor érdemes mérni, akkor nem várnék erre, egy erre alkalmas szűrőállomás/kórház külön is megteszi nekem.)

         

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi betegség témában

        Azt tudom tanácsolni, hogy az aktsutól számított 6 hét múlva vegyenek vért HIV és szifilisz szerológiára, egyéb szűrővizsgálat tünetek jelentkezése esetén indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-25 11:42:21; Megválaszolva: 2010. február 25., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: