védőoltások

Tisztelt Rákóczi Éva dr!

Írtam önnek védőoltásokkal kapcsolatosan, h mennyire gyakori szövődmény a bénulás.

Tetszett írni, h írjak konkrét elérhetőséget.

[email protected]

vagy 06303233938 Darányi Ivett

ezeken el tud érni.

Tisztelettel! Ivett

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

Tisztelt Ivett! A védőoltások okozta bénulások, mint szövődmények megjelenése igen ritka. 1976-ban az USA-ban az influenza oltások után észlelték a halmozódását, de azóta sem. Minden védőoltásnak lehet ilyen szövődménye, de átlagosan 1 embernél az 1 millió oltott között. Viszont, sok vírusos, vagy baktérium okozta fertőzés okozhat bénulásos szövődményt, és sokkal gyakrabban, mint egy oltás. Ezért nem kell félni a védőoltások beadása után. Nyugodjon meg, és fogadja el azt, hogyha létezik védőoltás egy fertőző betegségre, akkor az a leghatékonyabb megelőzési mód. Elnézést kérek a késői válaszért, de utána kellett pontosan néznem, és megnyugtatóan kevés ilyen esetet találtam.

Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
Kérdés: 2010. március 01., 21:17; Megválaszolva: 2010. március 01., 21:17
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Együttalvás Covid ...
Hpv. Condyline használata alatti szex.
COVID utáni izomfájdalom
*Sürgős* Kutya harapás, Mennyire...
Hpv szájüregi