• trombocita

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        4 éves kislányomnál egy viszonylag hosszabb (2 hetes) vírusos, lázas, hörghurutos betegeskedés utáni vérvételnél a trombocita száma 681 lett. Mennyire súlyos ez az érték? Lehet -e ez az említett vírusos betegsége következménye?  Mit lehet tenni az érték csökkentése érdekében? Természetesen személyesen is fel fogjuk keresni a gyermekorvosunkat, de érdekelne egy másik vélemény, javaslat is.

        Köszönettel: egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a vírusfertőzés, thrombocyta témában

        Kedves Kérdező!

        A thrombocyta szám gyerekeknél fertőzés kapcsán megemelkedik, mely egy természetes dolog. Ez általában a fertőzés után pár héten belül szépen rendeződik. A kislánya esetében érdemes lenne 2 hét múlva ellenőriztetni ezt az értéket, mert neki egy kicsit magasabbra emelkedett ez a thrombocyta száma és jó lenne látni, hogy ez az emelkedés merre tendál.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-02-17 11:55:25; Megválaszolva: 2010. február 17., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: