• Halálos vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 cicánk volt. Az egyik beteg lett kb 3 hétig jártunk vele orvoshoz. Injekciókat és infúziót kapott.Átmeneti javulás után gyors romlás következett be. Az indulás teljesen híg világos barna széklet volt. Majd étvágytalanság, nem ivás és minden amit mégis bele-imádkoztunk kifolyt belőle. A bélflóra teljes tönkremenetele baktérium által volt a diagnózis. Majd 2 nap alatt a korházban meghalt. A székletminta, amit végre elküldtek a halála után Toxocara-T jelenlétét diagnoztizálta. 5 nap elteltével a teljesen egészséges zabálós. játékos cicáink 6 illetve 8 óra alatt meghaltak, kifolyt a belük.Sehol nem olvastam, hogy ez halálos betegség lenne.Kijárósok voltak, de rengeteget voltak lakásban is. A hét végén jönnek az unokáim 1, 3, 5 és 8 évesek. Mindent elolvastam, de halálosnak sehol nem írták. Vajon jó a diagnózis? Féljünk? Menjünk vizsgálatra, a férjemmel mi ápoltuk végig /korház csak az elsőnél volt 2 utolsó nap/? Lemondjam az unokáim látogatását? Miért haltak meg ebben a betegségben pár óra alatt? Az izomtónus elment, nem volt tartásuk és kifolyt a fenekükből híg világos barna iszonyú büdös lé, a 3.iknak meg a szájából sötétzöld nyákos valami. Válaszát nagyon várom. Köszönettel: Cica-volt-mama

        WEBBeteg szakértő válasza a vírusfertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nem feltétlenül biztos, hogy a Toxocara okozta közvetlenül a macskák pusztulását. Valószínűbb, hogy vírusos eredetű hasmenés, például panleukopenia végzett a cicákkal.
        A macskák (volt) helyétől távol tartandóak a gyerekek, de ez egészséges macskák esetében is így van, a szükséges higiéniás szabályok betartása mellett lehetnek kisgyermekek az állatok közelében.
         
        Dr. Magyar Károly állatorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 08:56:34; Megválaszolva: 2010. február 17., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: