• HPV és gyermekvállalás - milyen feltételekkel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr / nő!

        Páromnál diagnoztizálták a HPV-t. Műtét is volt, de sajnos újra megjelent a vírus. Ez azt jelenti, hogy nem lehet gyermekünk? Vagy ha lehet, akkor milyen feltételekkel?

         

        Köszönöm válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV témában

        Kedves Kérdező!

        Ön férfi, vagy nő? Nem mintha befolyásolná a termékenyéget, de a válaszadót igen.

        Fontos tudni, bárki is legyen HPV fertőzött, hogy ettől nem lesz meddő senki sem. Se nő, se férfi. Persze fontos, hogy melyik típusú vírusról van szó, mert pl. befolyásolhatja nők esetén a szülést, ha valakinek pl. condylomája van. Amit persze le leeht műteni, férfiakról is, csak néha nehéz megszabadulni tőle.

        A méhnyak fertőzése sem befolyásolja a termékenységet, viszont oda kell figyelni a rákszűrési eredményekre, és el kell gondolkozni a védőoltáson is.

        Ha több részletet ír, és leírja, hogy milyen műtét volt, milyen vizsgálati eredményeket kaptak, (és nő) akkor tudok tanácsot adni arra vonatkozóan, hogy mire lehet még szükség. Ha férfi a fertőzött, akkor az urológus kollégánk fog segíteni.

         

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-12 21:32:55; Megválaszolva: 2010. február 12., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: