• toxoplazma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Tisztelt Orvos!

        Az iránt érdeklődnék, hogy a toxoplazma vizsgálat IgG értékéből lehet-e arra következteni, hogy mikor esett át valaki a fertőzésen? Jelenleg 18 hetes terhes vagyok, a korábbi eredmény alapján még nem találkoztam a kórokozóval. Legközelebb a 32. héten történik ilyen vizsgálat. Fertőzés után mennyi időnek kell eltelnie ahhoz,  hogy a leleten már nem az IgM, hanem az IgG értéknél legyen adat?

        Attól tartok, hogy ha esetleg a korábbi vérvétel és a 32. héten végzett vérvétel között fertőződnék meg, akkorra már nem mutatna a lelet aktív fertőzést, így nem indulna meg a kezelés.

        Köszönettel, DN

         

        WEBBeteg szakértő válasza a toxoplasma témában

        Tisztelt Hölgyem!

        Ha eddig negatív volt a lelet, megnyugodhat! Fertőződni bármikor tud, ha macskával kerül kapcsolatba, úgyhogy ezt NE tegye. GYakran mosson kezet, és olyan helyen, ahol macskabarát emberek vannak, ott ne egyen, és ügyeljen a higienes viszonyokra!  A 32. heti vérvétel után egy nappal is fertőződhet, tehát emiatt felesleges aggodalmaskodni. Egyébként a fertőzésnek vannak jelei, főként a nyaki nyirokcsomó duzzanat, amiből a kezelőorvosa gondolhat erre a fertőzésre, és azonnal kérheti a vérvizsgálatot.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-05 11:48:24; Megválaszolva: 2010. február 05., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: