• HPV betegség és szűrés (milyen fajta betegség, s hogy zajlik a vizsgálata)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Már régebben feltettem ezt a kérsét... Még egyszer feltenném a kérdéseket.:) A HPV betegség (fertőzés) vagy minek nevezzem... 01) Mikor lehet elkapni illetve mitől lehet elkapni a HPV-t? 02) Milyen csoportjai vannak? (ha fel lehet osztani csoportba) 03) Lehet-e elkapni(? ) úgy, hogy párkapcsolatban élek, s hűségesek vagyunk egymáshoz. 04) A vizsgálat (szűrés), hogy zajlik le? - Csak azért kérdezem, mert még nem volt ilyen fajta szűrésem. S hamarosan megyek nőgyógyászhoz. Igaz teljes nyugodalommal, s semmi stresszelés, s nincs gátlásom se (mint legtöbb nőnél, hogy: "Jaj, már megint nőgyógyászhoz kellene mennem. Mióta nem voltam már...stb. stb.) Én úgy gondolom, hogy az orvosnak ez a dolga. Elvégre évente kell menni szűrővigygálatra (általában). Azt meg kibírja az ember. Főleg, hogy csak néhány perc az egész. Azért írtam ezt le, nehogy azt gondolja, hogy gátlásaimat nehéz ledobni, s ezért kérdezem a szűrő vizsgálatot. Hál'istennek kedves orvosom van. (Minden kérdésemre szokott válaszolni, akár személyesen, akár telefonon beszélünk.) Köszönöm a válaszát: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV fertőzés témában

        Kedves Any!

        Már írtam a legutóbbi kérdésére, nem veszett el, remélem kielégítő választ adtam, ha más is felmerült, akkor írjon újra.

         


        Kérdés: 2010-02-10 17:48:29; Megválaszolva: 2010. február 10., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: