• Oltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Gyermeket szeretnénk és jelenleg a ciklus 2.felében vagyok, de még nem tudom, hogy teherbe estem-e. Sárgaláz elleni védőoltást kellene kapnom egy utazás miatt. A kérdésem az, hogy megkaphatom-e most az oltást? Illetve ha mégsem estem ebben a hónapban teherbe, akkor mennyire befolyásolja a ciklus első napjaiban megkapott oltás a következő hónapban esetleges terhesség kimenetelét? Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a sárgaláz témában

        Tisztelt Hölgyem! Terhesség esetén élővírust tartalmazó oltás nem adható. Ha Ön terhes, akkor a sárgaláz elleni védőoltást nem kaphatja meg. Terhesség előtt nyugodtan felveheti, és az oltás után 2 héttel biztonsággal eshet teherbe, akkor már valószínűleg nem fog a szervezetében a vírus bajt okozni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-05 05:52:50; Megválaszolva: 2010. február 05., 05:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: