Tisztelt Doktor!

A keresztanyám kórházban volt, epekövekkel műtötték, sok komplikáció volt, sajnos nem élte túl. Az őt kezelő orvos a halála előtt egy nappal elmondta többek között azt is, hogy MRSA baktériummal is fertőzödött, és ezt mi is elkaphatjuk. Akkor már csak köpenyben és maszkban mehettünk be hozzá, de ezt megelőzően sűrűn látogattuk, megpusziltuk, megsimogattuk, mostam a szennyes ruháit. Akkor még senki nem tudott erről a fertőzésről. Kérdésem: mennyi az esélye annak, hogy közülünk bárki megfertőződött, és hogyan deríthető ki az esetleges fertőzés? Vannak-e ennek a betegségnek látható, érzékelhető jelei, amik fertőzöttségre utalnak? Válaszát köszönöm: Babszi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza MRSA témában

Tisztelt Kérdező!

A meticilli rezisztens stíphylococcus aureus (MRSA) baktérium velünk él. Mindenhol megtalálhatő. Főként súlyos, legyengült védekezőképességű emeberekben okoz súlyos fertőzést. A védőruházat célja, hogy sem a személyzet, sem a látógatók ne vigyék át a baktériumokat a veszélyeztett betegeknek. Önöknek nem kell semmit sem tenniük és nem kell aggódniuk. Ha a családban van súlyos, krónikus beteg akinél láz jelentkezik keressék fel háziorvosukat.

Kérdés: 2010. január 19., 19:49; Megválaszolva: 2010. január 19., 19:49
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt