HSV2 herpeszvírus

Kedves Válaszadó, A tüneteim kezdetben nem voltak egyértelműek először az orvos számára, azt hittük "csak" gombás fertőzés vagy valamilyen trauma érte a gentáliákat., De 2 nap mulva fokozodtak a tünetek, kifekélyesedő sebek, terjedés, agyéki nyirokcsomo duzzanat, zsibbado láb (utánaolvastam és több helyen említik ezeket a tüneteket), de lázam nem volt, pedig az orvos mindig erre volt kíváncsi: volt e lázam? Mi lehet az összefüggés? Továbbá, bánt mert első fertőzés volt, soha korábban semmilyen típusu herpeszem nem volt (legalábbis nem voltak jelei) és a hsv2 elsősorban szexuális uton terjed. Na most, mivel a párom külföldön él októberben nem is találkoztunk. Novemeber 2-án érkeztem meg külföldre, volt együttlét, de vedekeztünk óvszerrel mivel 7 hete abbahgytam a fogamzásgátló szedését (orvossal egyeztettem). Van más lehetséges magyarázata annak ahogyan a vírus a szervezetembe jut? A tünetek pedig nov 6-7-én jelentkeztek. Ha jol tudom, a tünetek a megfertőződés után 2-4 nappal jelentkeznek. El lehet kapni pl közösségi mosdóból? Sokan nem értik miért foglalkoztat a dolog. mert nekem kell megbírkózni a tudattal, örökké virushordozó maradok és nem magamat féltem attol, hogy kiújul hanem nem szeretném ha pl a párom elkapná a vírust. Márpedig szeretnénk babát hamarosan. Lelkileg összetört az eredmény.jelenleg kezelés alatt állok külföldön, antivirális gyogyszert szedek 10 napig. bármilyen jótanácsot szívesen fogadok. Köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza herpesz témában

A primer HSV fertőzés általában lázzal jár és kiterjedt, fájdalmas tünetek jellemzik nyirokcsomóduzzanattal. A párjától kaphatta el a fertőzést, aki tünetmentes hordozó lehet, ezért ne legyen lelkiismeretfurdalása, mert nem Ön fertőzte meg a párját, hanem ez fordítva történt. Ne legyen elkeseredve,  a HSV hordozás mellett nyugodtan vállalhatnak gyereket.

Megválaszolva: 2009. november 25.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Szeropozitív - Herpes simplex II IgG
Semmilyen tünetem nem volt korábban, a tesztet kiváncsiságból csináltam. Jelentek-e bármilyen veszélyt a női partnerre hagyományos, vagy orális szex esetén ?...
Nemi herpesz
Jónapot! Olyan probléma lépett fel szex után, fehér hólyag jelentkezett a makkon (húgy kivezetőn) el múlt pár hétre, ez után újból előjött! Mi lehet az! A...
Genitális herpesz esetén ez normális?
Feltehetőleg genitális herpeszem van, azonban a végbélnyílásom körül jelent meg. Elsőként csak fájt, majd piros pöttyök jelentek meg, amik gennyes kelésekké...
Herpesz fertőzés
Tisztelt Doktor úr. A párom orális szexben részesített, ami kb 15-25 másodpercig tartott csak, mert rádöbbentünk (sajnos előtte a vágy hevében...
Neuralgia, zsibbadás
Tisztelt Doktornő! 2020.decemberében az orromban egy herpes volt. A herpes megjelenését követően erős nyilaló fájdalmam volt a bal halántékomban és zsibbadt az...
Szeretném tudni mi jött ki a bőrömön.
Kedves Doktornő! Egy hete jött a nyakizmomra jobb oldalt egy kis kitüremkedés, ami úgy nézett ki, mint egy pattanás, kiütés. Színe halvány rózsaszínes volt,...