Beadható-e a H1N1 védőoltás egy 17 éves gyermeknek, aki Stenens-Johnson szindromában szenvedett 4 évvel ezelőtt?

Jelenleg 17, 5 éves fiam 4 évvel ezelőtt Stevens -Johnson szindromának diagnosztizált betegséget kapott. A közvetlen előzmény tüdőgyulladás: erre kapott Fromolid és Klacid gyógyszerek szedése / ami azóta is kerülendő/ Tulajdonképpen az orvosok is tehetetlenül álltak a betegség előtt. Két hetes kórházi kezelés után, tünetmentesen távozott gyermekem. Azóta nem merült fel komolyabb betegség.Természetesen minden gyógyszeres kezeléstől azóta is tartunk mi is és az orvosok is. A védőoltást
 vajon ajánlott-e? Mi a gyermek szülei igazából szeretnénk beadatni.

Köszönöm válaszát: az aggódó szülő

Dr. Csuth Ágnes válasza H1N1 témában

Tisztelt Szülők!

Az oltóanyag nem tartalmazza ezeket az antibiotikumokat, és nyugodtan beadathatja gyermekének az oltást.Üdvözlettel: Dr. Rákóczi Éva, infektológus

Kérdés: 2009. november 18., 21:17; Megválaszolva: 2009. november 18., 21:17
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Új infulenza
Meg szeretném kérdezni önt, hogy a kislányomnak nem merem beadatni az új oltást ert félek a szövödményeitöl és csak félév kel ahozz, hogy...
oltás?!
Jónapot! PEtra vagyok Körmendről! 15 éves vagyok, és azon gondolodom hogy beadassam-e magamnak a H1N1-elleni védőoltást?! hallani...
Érdeklődés
Sclerosis multiplexes betegségemből kifolyólag, kérhetek-e védőoltást a H1N1 vírus ellen. Ha igen, ingyen kaphatom, vagy fizetni kell érte....
H1N1-es vírus
Tisztelt Doktor! Azt szeretném megtudni, hogy ha valaki szoptat beadathatja e magának a sima és az új infulenza elleni védőoltást? Még azt...
Új influenza és tünetek
Kedves Doktor Ùr!   Masfel hete nagyon faradt vagyok, es nem jo a kozerzetem. Emellett hol van hoemelkedesem, hol nincs. Az elmult ket napban neha ha...