oltás?!

Jónapot! PEtra vagyok Körmendről! 15 éves vagyok, és azon gondolodom hogy beadassam-e magamnak a H1N1-elleni védőoltást?! hallani mindenfélét, hogy káros, hogy nem káros... szeretném véleményét kérni! Várom válaszát: Petra

Dr. Csuth Ágnes válasza H1N1 témában

Kedves Petra!

Nagyon okos kérdéssel fordultál hozzám, igazi felnőttes gondolkodással! Az oltásnak lehetnek szövődményei, amelyek közül a súlyos idegrendszeri bénulás igen ritka. Inkább az oltás beadás helyén jelentkező pír, fájdalom, vagy a levertség, esetenként láz a gyakoribb. Az oltás nagy százalékban véd a H1N1 fertőzéssel szemben, ezért a Te korosztályodnak javasolt. BEszéld meg szüleiddel, mert ebben főként velük kell döntened. Üdvözlettel: Dr. Rákóczi Éva, infektológus

Kérdés: 2009. november 10., 20:10; Megválaszolva: 2009. november 10., 20:10
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Beadható-e a H1N1 védőoltás egy 17...
Jelenleg 17, 5 éves fiam 4 évvel ezelőtt Stevens -Johnson szindromának diagnosztizált betegséget kapott. A közvetlen előzmény tüdőgyulladás: erre...
Új infulenza
Meg szeretném kérdezni önt, hogy a kislányomnak nem merem beadatni az új oltást ert félek a szövödményeitöl és csak félév kel ahozz, hogy...
Érdeklődés
Sclerosis multiplexes betegségemből kifolyólag, kérhetek-e védőoltást a H1N1 vírus ellen. Ha igen, ingyen kaphatom, vagy fizetni kell érte....
H1N1-es vírus
Tisztelt Doktor! Azt szeretném megtudni, hogy ha valaki szoptat beadathatja e magának a sima és az új infulenza elleni védőoltást? Még azt...
Új influenza és tünetek
Kedves Doktor Ùr!   Masfel hete nagyon faradt vagyok, es nem jo a kozerzetem. Emellett hol van hoemelkedesem, hol nincs. Az elmult ket napban neha ha...