Ajak herpesz a száj belsejében

Sajnos már 17 éve elég súlyos herpeszem van, ami nem kivülről kezdődik hanem a szám belsejéből.Van, hogy a nyelvemen is és mindenfele terjed a számon kívül-belül.Nagyon sok orvosnál jártam de segíteni nem tudtak. Most már egy hónapja nem múlik el és nagyon fáj. Már alig tudom kinyitni a számat.Kérem segítsenek valami gyógymódot találni ami megszünteti a tüneteimet és megakadályozza, hogy mindig előjöjjön.Előre is köszönöm

WEBBeteg szakértő válasza ajakherpesz témában

Kedves Kérdező!

Acyclovir tartalmú tabletta szedése javasolt.

Ajakherpesz kezelésére Az acyclovir szokásos napi adagja 200 mg naponta ötször 5 napig.

Visszatérő herpes fertőzés kezelésére (a kiújulás megelőzésére) javasolt napi adagja 200 mg naponta 4-szer, illetve 400 mg naponta 2-szer hónapokig.Emellett az immunrendszert erősítő készítmények szedése szükséges.

A pontos dózist és időtartamot a bőrgyógyász fogja meghatározni, illetve az acyclovir receptköteles, ezért is indokolt bőrgyógyász felkeresése.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. november 01., 19:09; Megválaszolva: 2009. november 01., 19:09
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajakherpesz-terhesség
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 24 hetes terhes vagyok. Kb. 2 hete kijött a szám jobb oldali zugában egy herpesz, és észrevettem, hogy a jobb oldalon a...
Meddig fertőz?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a tanácsát kérni. Páromnak szokott ajakherpesze lenni, nekem soha nem volt és nem szeretném elkapni, ezért arra...
A herpeszből kigyógyulhatok?
Tisztelt Dr. Gócs Viktor! Felkerestem nőgyógyászomat, ahogy Ön javasolta, aki azt mondta, hogy megnyugodhatok, mert az ajakherpesz akkor már nem...
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?