Az aktív hepesz hólyagjain ill. azon bőrfelülten kívül, amit már megferőzött a vírus(ahol elő szokott jönni) , lehetséges e valamilyen más módon tovább adni a vírust?

Tisztelt Dr.Bodnár Edina! Ismételten köszönöm szépen gyors válaszát! Érdekelne még, hogy az aktív hepesz hólyagjain ill. azon bőrfelülten kívül, amit már megferőzött a vírus(ahol elő szokott jönni) , lehetséges e valamilyen más módon tovább adni a vírust? Köszönettel és tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza herpes genitalis témában

Kedves Kérdező!

Elvileg más módon nem lehetséges az átadás.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. augusztus 10., 11:59; Megválaszolva: 2009. augusztus 10., 11:59
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Herpesz genitalis
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A napokban diagnosztizáltak nálam herpesz genitálist. Évek óta házasságban élek, és nagyon meglepett a dolog, mivel...
Partneri Herpes genitalis?
Tisztel Weborvos! Páromnál hólyagosodott herpes genitalist detektáltak. Mi 16 éve élünk kapcsolatban bár az utóbbi időkben nem túl meghitt. Így...
Herpesz a nemiszerven
Tisztelt Doktor/Doktornő! Herpeszt diagnosztizáltak a nemi szervemen. A probléma igen makacsnak bizonyul. Több mint két hete kenem Telvirannal de nincs...
Herpesz genitalis (hsv2)
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Január környékén, nem tudom milyen körülmények között (nem létesítettem nemi kapcsolatot november óta) , de...
Ajakherpesz átadása nemi szervekre
A kérdésem a következő lenne: az ajakherpesz (már gyógyulóban lévő) orális úton átadható- e a nemiszervekre. Ha igen, mit lehet tenni ellene...