Hogyan csökkenthetem a herpesz átadásának esélyét?

Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Köszönöm szépen az érthető, részletes választ! Ha, letapasztjuk azt a börfelületet ahol a hólyagok elő szoktak jönni, akkor meggátolhatjuk, hogy a vírussal megfertőzzünk másokat? A zuhanyzás szexuális kapcsolat után csökkenti a vírus átadásnak lehetőségét? Ha, a partner szexuális együttlét után bekeni magát herpesz elleni krémmel, vagy lefertőrleníti magát alkohollal vagy mással, akkor csökken az átadás lehetősége? Kérem, ha tudomása van egyéb praktikákról, amik tényleg csökkentik a vírus átadásnak lehetőségét, akkor legyen szives leírni. Köszönettel és Tisztelettel: egy kérdező

Dr. Bodnár Edina válasza herpesz témában

Elméletileg a leragasztás miatt nem érintkeznek egymással a bőrfelületek, így a vírusátadás nem lehetséges. A zuhanyzás nem csökkenti a vírus átadásának esélyét. A herpes elleni krém vagy a fertőtlenítő szerek csökkentheti az átadás lehetőségét. Napi 2x400mg acyclovir tartalmú gyógyszer folyamatos szedése megelőzheti a vírus átadását.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 06.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Szeropozitív - Herpes simplex II IgG
Semmilyen tünetem nem volt korábban, a tesztet kiváncsiságból csináltam. Jelentek-e bármilyen veszélyt a női partnerre hagyományos, vagy orális szex esetén ?...
Nemi herpesz
Jónapot! Olyan probléma lépett fel szex után, fehér hólyag jelentkezett a makkon (húgy kivezetőn) el múlt pár hétre, ez után újból előjött! Mi lehet az! A...
Genitális herpesz esetén ez normális?
Feltehetőleg genitális herpeszem van, azonban a végbélnyílásom körül jelent meg. Elsőként csak fájt, majd piros pöttyök jelentek meg, amik gennyes kelésekké...
Herpesz fertőzés
Tisztelt Doktor úr. A párom orális szexben részesített, ami kb 15-25 másodpercig tartott csak, mert rádöbbentünk (sajnos előtte a vágy hevében...
Neuralgia, zsibbadás
Tisztelt Doktornő! 2020.decemberében az orromban egy herpes volt. A herpes megjelenését követően erős nyilaló fájdalmam volt a bal halántékomban és zsibbadt az...
Szeretném tudni mi jött ki a bőrömön.
Kedves Doktornő! Egy hete jött a nyakizmomra jobb oldalt egy kis kitüremkedés, ami úgy nézett ki, mint egy pattanás, kiütés. Színe halvány rózsaszínes volt,...