HSV-2

Tisztelt Doktornő! Rajtam két éve jelentkeztek először hsv-2 tünetek, viszont kizárólag a nemiszerv körüli bőrfelszínt érintette, a nemiszervet nem. (Nő vagyok egyébként.) Azóta egyszer fordult csupán elő a kiújulás, azt kikezeltem - ez három hónapja volt körülbelül -, és azóta is jól vagyok, semmi jele a herpesznek. Megismerkedtem valakivel, és őszintén beszélgettem neki a problémámról, mielőtt bármi intimebb történt volna köztünk. Ha óvszerrel érintkezünk, akkor mennyi az esélye annak, hogy megfertőzöm őt, ha tünetmentes vagyok? A dologhoz még hozzátartozik, hogy olvastam arról, hogy a herpesz vírus homeopátiás-allopátiás szerek kombinációjával gyógyítható, és véglegesen kitessékelhető a szervezetből. Így kalkuláljuk bele a gyógyszer kúrát is a kérdésembe. Mennyi esélye van annak, hogy mindezeket figyelembe véve megfertőzném őt? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Ordinary Magic

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nemi betegség témában

Kedves Hölgyem!

A herpeszvírus nem gyógyítható betegség, legfeljebb kezeléssel a visszatérések számát lehet csökkenteni. Akkor fertőző a vírus, amikor a tünetek jelentkeznek, egyébként nem adja át a partnernek, az óvszer a tünetek jelentkezésekor nem teljesen biztonságos, így az együttlét ilyenkor nem javasolt.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 15:00; Megválaszolva: 2009. július 29., 15:00
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
PostCovid véreredmény eltérés
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés