HSV-2

Tisztelt Doktornő! Rajtam két éve jelentkeztek először hsv-2 tünetek, viszont kizárólag a nemiszerv körüli bőrfelszínt érintette, a nemiszervet nem. (Nő vagyok egyébként.) Azóta egyszer fordult csupán elő a kiújulás, azt kikezeltem - ez három hónapja volt körülbelül -, és azóta is jól vagyok, semmi jele a herpesznek. Megismerkedtem valakivel, és őszintén beszélgettem neki a problémámról, mielőtt bármi intimebb történt volna köztünk. Ha óvszerrel érintkezünk, akkor, mennyi az esélye annak, hogy megfertőzöm őt, ha tünetmentes vagyok? A dologhoz még hozzátartozik, hogy olvastam arról, hogy a herpesz vírus homeopátiás-allopátiás szerek kombinációjával gyógyítható, és véglegesen kitessékelhető a szervezetből. Így kalkuláljuk bele a gyógyszer kúrát is a kérdésembe., Mennyi esélye van annak, hogy mindezeket figyelembe véve megfertőzném őt? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Dr. Farkas Ágnes válasza nemi betegség témában

Kedves Hölgyem! A herpeszvírus nem gyógyítható betegség, legfeljebb kezeléssel a visszatérések számát lehet csökkenteni. Akkor fertőző a vírus, amikor a tünetek jelentkeznek, egyébként nem adja át a partnernek, az óvszer a tünetek jelentkezésekor nem teljesen biztonságos, így az együttlét ilyenkor nem javasolt.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 29.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Nemi betegség esélye
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Nekem/páromnak sincs semmi tünete, csupán meg szeretném kérdezni, hogy, mennyi alapja van félelmemnek? Barátommal 2 hónapja...
Szexuális úton terjedő betegségek...
Tisztelt Hölgyem/Uram! 2020. augusztus 29-én és 30-án is más-más nővel bújtam ágyba. Az aktusnál használtam óvszert mindkét partnernél, de az orális szexnél...
Lehet e HIV fertőzés?
Üdvözlöm! Kb 6 hónapja voltam együtt védekezés nélkül 3 férfivel különböző időintervallumukban (hónapokra bontva). Január elején influenzaszerű tüneteim...
A szifilisz férfiakra is veszélyes?
Jónapot Dr nő! Szifilisz rol szeretnék kérdezni most nem tudom férfiak is el kaphatják? En olyan nemi betegséget fedeztem fel a peniszen, hogy alul a penisz...
Első aktus felső légúti gondokkal
Tiszteletem! Március 30.-án történt meg az első nemi együttlétem, a hölgy életkora az enyémnél 1-3 évvel több volt volt, a szexuális aktus, valamint az...
Végbél körüli Hpv kinövés
Kedves Doktornő! Tavaly áprilisban az akkori partneremtől el kaptam a trippert, amit azonnal kezeltek és gyógyultnak diagnosztizáltak, ahogy őt is. Ekkor ki...