Gyanú

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

 

Ha egy gyerek hiv pozitívan születik, vagy később a szoptatás során fertőződik, akkor mikor, illetve milyen tünetek jelentkeznek? Egy 3 és fél éves gyerek, ha fertőzött, milyen tünetei lehetnek?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza HIV témában

Kedves Kérdező!

A lappangási idő változó. A tünetek mindenképpen gyakori és súlyos fertőző betegségek tünetei lennének. 3 és fél éves korban egy esetleges újszülöttkori fertőzés esetén a vérből jól kimutatható ellenanyagok segítik a diagnózist, vagy a megnyugvást. Emiatt a HIV szerológiai vizsgálat mielőbbi elvégzését javaslom.Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 27., 08:34; Megválaszolva: 2009. július 27., 08:34
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV fertőzés gyanú
ajánlott HIV-re tesztelni?
HIV/ARS 3
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Alábbi kérdésemre visszatérve: https: //m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fertozo_betegseg/164080 Ismét visszatért a...
HIV kiegészítés
Hív fertőzés?