• Átvihető-e az ajakherpesz a nemi szervekre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az ajakherpesz vírus átvihető-e a női nemi szervre kéz útján (közvetlen érintkezéssel), fehérneműn keresztül, illetve orális szex útján? Ha igen, akkor - milyen úton módon, a herpesz mely szakaszában - mik a tünetei, mikor jelentkeznek, biztosan jelentkeznek-e - a nemi szerv melyik részén jelentkezik, csiklónál is kialakulhatnak hólyagok, vagy nem?

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz, nemi szerv, ajak, fertőzés témában

        A herpeszvírus közvetlen érintkezéssel bárhonnan bárhova átvihető: nemi szervről nemi szervre, szájról, szájra, szájról nemi szervre és fordítva, illetve kézzel is át lehet kenni bárhova. A fehérnemű egyfajta védőgátként felfogható lenne, de ha menet közben átnedvesedett, akkor elképzelhető a vírus terjedése.

        Egyébként a herpeszvírus könnyen elpusztul, tehát egy alapos szappanos kézmosás egy ilyen akció előtt, illetve a herpeszes seb érintésének kerülése segítheti a megelőzést. Helyileg hólyag bárhol kialakulhat, igen. Azt javaslom, keressen fel nőgyógyászt. Az óvszer használat szintén megelőző hatású. A herpesz átvihető a betegség kezdetétől, amikor még csak bizsergés, égő érzés jelentkezik, egészen a bőr gyógyulásáig.

        A herpeszes hólyagokban levő nedv kifejezetten fertőző. Időnként tünetmentes egyén is terjesztheti a vírust.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-07-14 23:02:30; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor nő/úr! 2 hete vasárnap 2 év után újra kijött a herpeszem ott ahol szokott, az arcomon a szám mellett. Azonnal elkezdtem a telviran 400-at szedni (napi 5 db) valamint nagy dózisban a Lizint, c vitamint, cinket. Ez vissza is húzta, de...
        Üdvözlöm, azzal keresem fel önt, hogy választ kapják arra a kérdésre vajon esélyes lehet-e, hogy HIV illetve más hasonló betegség által fertőzött legyek. KB 2-3 hete szexuális aktust létesítettem egy prostituálttal azonban nem védekeztem...
        Elkaphattam veszettséget? Március 30.-án volt, hogy terepen voltam kint erdőben(Bugac területe) és megsértettem véletlen az ujjam valamivel, úgy, hogy még vérzett egy kicsit, és volt kitéve nyalósó és megfeledkeztem arról, hogy megsérült...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Társasházban élek, amelynek bejárata a garázsokkal együtt a füves udvarban található, ahova csak az autók által is használt kocsibejárón át lehet bejutni. Ma észrevettem egy 2-3 centis hosszabb bundából...
        Kórisme. Még tavaly nyáron belerúgtam valamibe és a megsérült a lábujjam. A sebet kezeltük, a köröm kb. egyharmada később megfeketedett. Ez a köröm, a későbbiekben igen lassan növögetett... ÉS ami lényeges a lábújjam egyszer csak...
        Üdvözlöm! Lombik program miatt voltunk párommal Szerlógiai vizsgálaton , amelyben Hepatitis A , B , C Hiv , illetve szifilisz szűrés történt , páromnak minden negatív lett , nálam is , egy kivétellel , Hepatitis B vírus Anti HBC eredmény 1,30...
        Tisztelt címzett, Fél éve szabálytalan időközönként belázasodom,felmegy 40.5 c-ra is .Lázcsillapító bevétele után minden helyre áll. Semmivel nem tudom összefüggésbe hozni a hőemelkedést. Vér vételt csináltattam (tumor márkert is ),...
        Tisztelt Doktor Úr! 18.5 nappal egy kockázatos esemény után hív és szifilisz teszt negatív eredménye mennyire megbízható? HIV tesztet biorad elisa ag-ab teszttel végeztek ami elvileg már 14 nap után kimutatja az antigeneket. Hivre utaló...
        Tisztelt Szakértő! Férjem diagnosztizált colitis ulcerosa beteg. Kislányunk most 9 hetes, gondolkozunk a rotavírus elleni oltás beadatásán. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e? Mivel úgy tudom, hogy a colitis ulcerosa örökölhető és...