Új influenzatörzsek: kell-e új védőoltás?

Azt hallottam, hogy az influenzának új törzsei jöttek létre, és meg is változtatják az oltóanyagokat. Érdemes-e ezt az új védőoltást beadatni 2, 5 és 5, 5 éves gyerekeknek. Ha igen, mikor és hogyan lehet hozzájutni?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a új influenza témában

Mindenképpen érdemes beadatni kisgyermekeknek is, számukra is rendelkezésre áll alkalmazható oltóanyag. A kicsik nemcsak nagyon betegek tudnak lenni, de közösségeik révén (bölcsi, ovi, iskola) az influenza terjesztésében is nagy szerepet játszanak, veszélyeztetve pl. egy krónikus beteg nagyszülőt. (Akit persze szintén ajánlott beoltani! ) Az oltóanyagról, a házi gyermekorvosoknál kell érdeklődni, ők írják fel és adják be.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 14., 16:49; Megválaszolva: 2009. július 14., 16:49
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt