• Miért gyakoriak a fertőzések a bölcsődében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Gyermekem 2 éves korában az első évben a bölcsődében havi gyakorisággal volt megfázva, lázas volt, néha hasmenés is jelentkezett. Kórházba nem került. Kell-e immunbetegségre gondolni, emiatt kivizsgálni?

        WEBBeteg szakértő válasza a immunbetegség, fertőzés, óvoda, gyermekbetegség témában

        A frissen közösségbe kerülő gyermekeknél az első évben 8-12 enyhébb fertőző betegség elfogadott, így tanul meg védekezni ellenük, hogy legközelebb ne, vagy csak jóval enyhébb formában betegedjen meg. Ezek többsége vírusfertőzés. 

        A hasmenés, esetleg hányás a gyermekközösségek vírusfertőzéseinek gyakori tünetei. Ha a visszatérő fertőzések közt nincs súlyos, kórházi kezelést igénylő, életet veszélyeztető vagy gyakori gennyképződéssel járó, akkor súlyos immunhiányos betegség kizárható. Nem kell tehát emiatt felesleges vizsgálatokkal terhelni a gyermeket.

        Az egyes betegségek kapcsán saját gyermekgyógyászuk szólni fog, ha valami aggasztóbb a szokványosnál.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-07-14 16:42:03; Megválaszolva: 2009. július 14., 16:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció