Sertés influenza

Kedves Doktorno|Doktor Ur! Ocsemmel Londonban toltjuk a nyarat, lassan ket hete vagyunk kint. Aggodom, hogy az ocsem talan elkapta a sertesinfluenzat, megfazasos tunetei vannak, orrfolyas, torokfajas.. Ma jottek eloszor ezek a tunetek, egybol agyba parancsoltam a biztonsag kedveert. Sok olyan helyen jartunk, ahol nagy a tomeg: muzeumok, turistalatvanyossagok. Itt tudomasom szerint rengeteg beteg van mar. Kerdesen az lenne, hogy mit tanacsol, mikor forduljak orvoshoz? Azonnal, ha belazasodik? Vagy nem erdemes tulaggodni a dolgot? Tenyleg annyira veszelyes, hoy bele lehet halni? Ocsem 17 eves atlagos, kisse talan vekony testalkatu, nem szokott betegeskerdni. Sok C vitamint adtam neki meg paracetamolt, itt azt lehet veny nelkul kapni, meg forro teat. Van EU taj kartyank, ezzel kapunk ingyenes orvosi ellatast, igaz? Azert is aggodom mert sokan, 10en lakunk egy csaladi hazban koztuk egy 3 eves kisgyerek. Kerem, irja meg nekem, mik a tunetek vagy mi a teendo, es mi varhato, ha valoban elkapjuk itt a virust a nyar folyaman? Elore is koszonom szives valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza sertésinfluenza témában

Kedves Kérdező!

Az új influenza nem halálosabb, mint a többi. Annyi a baj vele, hogy sokkal több beteg várható, mert újdonsága miatt az előző fertőzések tapasztalata most nem véd. A sokkal több betegnél több szövődmény léphet fel és a relatíve alacsonyabb halálozási arány abszolút értékben több halálozást jelenthet, mint a szokványos járványok esetén. Mindenképpen azt javaslom, hogy komolyabb panaszok (láz és nagyfokú levertség, fájdalom, ill. enyhe panaszok mellett 2-3 napnál tovább tartó láz vagy hőemelkedés) esetén forduljanak orvoshoz és a további intézkedéseket bízzák rá.

 Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 16., 10:11; Megválaszolva: 2009. július 16., 10:11
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után