Skarlát és folyamatos láz

Tisztelt Szakértő!

Barátnőm 11 éves kislánya két héten keresztül szinte folyamatosan lázas volt  torokgyulladás miatt - a háziorvos diagnózisa alapján. Többféle antibiotikum és orvosi vizsgálat után jelentkeztek a skarlát tipikus jelei, három napja kórházban kezelik intravénásan, penicilinnel. Az anyukája nagyon aggódik, ugyanis a mai napon újra felszökött a láza 39 fok fölé. Szeretné tudni, hogy ezt mi okozhatja, illetve hogy jelezhet-e a láz valamiféle szövődményt, ami a hosszú ideig tartó "félrekezelés" miatt fenyeget.

Köszönettel várjuk válaszát!          Tisztelettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza skarlát témában

Tisztelt Kérdező!

A skarlát esetében kis lappangási idő után (ált. 2-6 nap) hirtelen magas láz jelentkezik, majd 12-48 óra múlva fellépnek a kiütések. Magyarán a háziorvos nem kezelhette félre a gyermeket. Valószínűleg valóban egy torokgyulladás zajlott és erre fertőződött rá a kislány. A 39 C-os láz a skarlát természetes velejárója, a láz 4-5 napig is eltarthat, de ma már nagyon szépen gyógyítható, szővődmény általában nem szokott előfordulni.

Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 13., 09:15; Megválaszolva: 2009. július 13., 09:15
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?