Szifilisz és véradás

Üdvözlöm!

Párom 2003-ban gyógyszeres kezelésben részesült, szifilisz fertőzés miatt. Azóta gyógyszert nem szed, ha eszébe jut orvoshoz megy kontroll vizsgálatra. Panaszai tünetmentesek. Meg szeretném tudni, hogy mikor mondható az, hogy e betegségből teljes mértékben meggyógyul? Bizonyos időszak után újabb kezelésre szorulhat e, vagyis a későbbiek folyamán szükség lehet e valamilyen kezelésre ahhoz, hogy egészségi állapota ne romoljon? Ez a gyógyszeres kezelés mennyi ideig véd? Idő múltjával ismételni kell e, ugyanis egy véradás során közölték vele, hogy 15 évig vért nem adhat senkinek. Szükséges az éves kontroll vizsgálat?

A válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szifilisz témában

Kedves Kérdező!

Az ajánlások szerint a kezelést követően legalább 3 havonta, egy évig érdemes kontrollvizsgálatot végezni. Vérvizsgálattal, úgynevezett VDRL teszttel lehet megállapítani, hogy hatékony volt-e a kezelés.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 03., 10:49; Megválaszolva: 2009. július 03., 10:49
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?