Visszatérő nemi herpesz

Üdv.Páromnál tavaly kezdődő nemi herpesze van. A kérdésem a következő.

Ha éppen tünetmentes, akkor is fertőz-e?

Én, mint a párja, hogy hogy nem észleltem még magamon tüneteket, hiszen szex.együttléteink vannak?

É elég -e a Telvirán (200mg-os)szedése napi 4szem, mert igy is elég sűrűn visszatérnek a tünetek. (3havonta)

És milyen szövődmények lehetnek?

Köszönöm válaszát.

Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza herpesz témában

 Kedves Ildikó!

Ha éppen tünetmentes, akkor is fertőzhet, de kisebb az esélye.

Nem mindenki fogékony a herpesz fertőzésre, ezért nem mindenki fertőződik, illetve tünetmentes marad.

Naponta 2x400mg Telviran hatékony szokott lenni recurráló herpesz fertőzés esetén.

Herpesz fertőzés nem szokott szövődméyneket okozni, de terhességben veszélyes lehet a magzatra.

 

 

 Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 26., 22:38; Megválaszolva: 2009. június 26., 22:38
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?