Sertésinfluenza tünetei

Tisztelt Válaszadó!

Én azt szeretném megtudni, hogyan lehet tünetek alapján megkülönböztetni a sertésinfluenzát a hétköznapi "influenzától" illetve megbetegedésektől.

Egy hete a háziorvosom és a gégész mandulla illetve gégegyulladást állapított meg nálam. Azóta a torokfájás nagyrészt elmúlt, de folyamatosan fújom az orrom, köhögöm, fáj a fejem, rossz a közérzetem és hányinger kerülget.

Nem aggódnék egy ilyen megbetegedés miatt normális esetben de manapság sajnos annyit lehet hallani a sertésinfluenza terjedéséről, hogy az már aggasztó, és nem lehet tudni hol üti fel a fejét legközelebb.

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a sertésinfluenza témában

Kedves Kérdező!

Tünetek alapján SEHOGY nem lehet megkülönböztetni az új H1N1 vírus (nem "sertésinfluenza", ezt felejtsük el! ) által okozott betegséget az egyéb szezonális influenzától. Az új vírustol nem elsősorban súlyosabb, hanem nagyobb számú megbetegedés várható, ez a veszélye. Nem kell aggódnia, a további intézkedéseket, azok szükségességének megítélését pedig bízza orvosaira.

 

Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 23., 13:15; Megválaszolva: 2009. június 23., 13:15
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Együttalvás Covid ...
Hpv. Condyline használata alatti szex.
COVID utáni izomfájdalom
*Sürgős* Kutya harapás, Mennyire...
Hpv szájüregi