Herpesz megfázás esetén már az orromnál is

Tisztelt Cím!

Nekem nagyon régóta szokott herpesz lenni a számon, de az utóbbi két télen megfázás alkalmával orrfolyáskor már az orromon is minden alkalommal kijön, ami  borzasztóan fájdalmas. Utána néztem, hogy mit lehet megelőzésképpen alkalmazni, és több lehetőség közül úgy döntöttem, hogy vettem egy Epavir nevű kapszulát, ugyanis a pénztárcám ezt engedte meg, és ez kapható vény nélkül. A tájékoztató azt írja,   hogy ha van herpesz, akkor 4×2 kapszulát kell szedni naponta.  Azt is írja, hogy megelőzésre hónapokig lehet szedni, 1-2 hét kihagyással, viszont azt nem írja, hogy ekkor hogyan kell alkalmazni. Az lenne a kérdésem, hogy ha megelőzésre alkalmazom, tehát nincs pillanatnyilag herpeszem, akkor  elég-e napi 1 kapszulát beszedni? Vagy esetleg Ön mit tanácsol még megelőzésre?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Piti Edina

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza herpesz témában

Kedves Edina!

Megelőzésre is ugyanolyan dózisban kell szedni az Epavir kapszulát. Hatásosabb, és jobban tudom ajánlani a receptre kapható acyclovir tartalmú gyógyszer, melyet megelőzésre 2x400mg dózisban kellene alkalmazni.

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 25., 09:30; Megválaszolva: 2009. június 25., 09:30
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt